02 Mayıs 2014, 14:55 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yeşil Kereviz Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 adet kereviz 1/4 limon suyu Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 adet soğan 1 adet havuç Kereviz yaprakları 3 çorba kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz Yeşil Kereviz Dolması Yapılışı KEREVİZİ derince soyup, yandan keserek iç kısımlarını oyalım. Kerevizleri ve iç kısımlarını limonlu suda yumuşayana dek haşlayalım. Bu arada havucu da ayrı bir tencerede yarı yarıya haşlayalım ve sonrasında iri doğrayalım. Kerevizleri tencereden alıp, iç kısımlarını küçük küpler halinde doğrayalım. Bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağı alıp, küp doğranmış soğanları ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyip, 2-3 dakika soğanlar pembeleşene dek kavuralım. 1 Kereviz dallarını ve yapraklarını irice doğrayarak 2-3 dakika daha kavuralım. 2 Yıkanmış 3 çorba kaşığı pirinci, tuzu ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri ekleyin. Sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kadar kerevizlerin haşlama suyundan ekleyerek, kısık ateşte sebzeler ve pirinçler yumuşayana dek pişirelim. 3 Bu harcı soğutup, kereviz göbeklerine tepeleme dolduralım. Servis yapalım. (sofra) | |
|
Etiketler |
dolması, kereviz, yeşil |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ispanaklı Kereviz Dolması Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:37 |
Diyet Kereviz Dolması | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 25 Kasım 2012 21:10 |
Zeytinyağlı Kereviz Dolması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:46 |
Zeytinyağlı Kereviz Dolması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:36 |
Kereviz Dolması (4 Kişilik) | Süslü | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 16:49 |