21 Nisan 2014, 09:55 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pazı Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 2 demet pazı yaprağı 300 gram kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı bulgur Bir tutam maydanoz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay bardağı sızma zeytinyağı yada sıvıyağ Tuz,karabiber,pulbiber,kekik,kimyon,nane 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı yoğurt Yarım yemek kaşığı domates salçası Şimdi Sıra Hünerli Ellerde; Pazı yapraklarımızı yıkıyoruz ve kaynamış suya 1 dk boyunca daldırıp çıkarıyoruz.Yani şoklayarak yapraklarımızı yumuşatmış oluyoruz.Yumuşayan yapraklarımızı bir kenara ayırıyoruz.Derince bir kaba kıymayı,pirinci,bulguru,kıyılmış maydanozu,domates ve biber salçasını,tuz,karabiber,pulbiber,kekik,kimyon,nane ekleyip iyice yoğurarak dolmamızın iç harcını hazırlıyoruz.Ardından pazı yapraklarımızı tezgaha serip bıçakla damarlı olan kalın kısımlarını keserek alıyoruz.Damarlarını almazsanız dolmayı yerken çiğnemekte ve yutmakta zorlanırsınız.Ardından yaprakların içine hazırladığımız iç harçtan koyarak dolmalarımızı sarıyoruz ve pişirme tenceremize diziyoruz.Hepsini sarıp dizdikten sonra üzerine sıvıyağımızı gezdiriyoruz.Dolmaların üzerini geçecek kadar da su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.Dolmalar pişerken sosunu hazırlıyoruz.Bir kaseye unu,yoğurdu ve yarım kaşık salçayı alıyoruz.Kaynayan dolmanın suyundan yarım çay bardağı alıp sulandırarak malzemeleri karıştırıyoruz.Yarım çay bardağı da normal ılık su ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Hazırladığımız sosu pişmiş olan dolmanın üzerine döküyoruz ve 5 dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.Enfes soslu pazı dolmamız servise hazır..Afiyet olsun. (kadinmasallari) | |
|
Etiketler |
dolması, pazı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Lorlu Pazı Dolması | Liaaa | Dolma ve Sarmalar | 0 | 10 Şubat 2012 15:27 |
Pazı - Pazı Nedir - Pazı Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:26 |
Beyaz Peynirli Pazı Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 10 Nisan 2009 06:14 |