17 Mart 2014, 18:47 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bohça dolması Malzemeler • 1 orta boy lahana • 250 gr kıyma • 1 soğan • Yarım su bardağı pirinç • 1 yemek kaşığı domates salçası • 1 yemek kaşığı biber salçası • 3 diş sarımsak • Tuz, karabiber • Kuru nane • 60 gr tereyağı • 5 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı Lahananın yapraklarını ayıklayıp yıkadık*tan sonra kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın. Dolmaları pişi*receğiniz tencerenin tabanına birkaç yap*rak lahana yerleştirin. Soğanı küçük doğra*yıp kıymaya ekleyin. Salça, rendelenmiş sarımsak, yıkanmış pirinç, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Lahana yapraklarını yuvarlak bir kâseye kenarları sarkacak şekilde yayın. Dolma harcını içine doldurup kenarlarını üzerine doğru kapatın ve ters çevirerek tencereye yerleştirin. Tereyağını küçük parçalara bölüp dolmala*rın aralarına yerleştirin. Tuz, karabiber ser*piştirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip küçük bir tabak kapatın. Önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. (4 Kişilik) Alıntı | |
|
Etiketler |
bohca, dolması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Bohça Baklavası | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:01 |
Erzurum bohça ketesi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:30 |
Bohça Böreği | Süslü | Hamur İşleri | 0 | 11 Kasım 2008 20:51 |