IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 17 Mart 2014, 18:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bohça dolması






Malzemeler
• 1 orta boy lahana
• 250 gr kıyma
• 1 soğan
• Yarım su bardağı pirinç
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 3 diş sarımsak
• Tuz, karabiber
• Kuru nane
• 60 gr tereyağı
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Lahananın yapraklarını ayıklayıp yıkadık*tan sonra kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın. Dolmaları pişi*receğiniz tencerenin tabanına birkaç yap*rak lahana yerleştirin. Soğanı küçük doğra*yıp kıymaya ekleyin. Salça, rendelenmiş sarımsak, yıkanmış pirinç, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Lahana yapraklarını yuvarlak bir kâseye kenarları sarkacak şekilde yayın. Dolma harcını içine doldurup kenarlarını üzerine doğru kapatın ve ters çevirerek tencereye yerleştirin. Tereyağını küçük parçalara bölüp dolmala*rın aralarına yerleştirin. Tuz, karabiber ser*piştirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip küçük bir tabak kapatın. Önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. (4 Kişilik)
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
bohca, dolması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) Violent Deniz Ürünleri 0 26 Mayıs 2013 19:52
Bohça Baklavası Zen Tatlılar 0 08 Kasım 2012 22:01
Erzurum bohça ketesi Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 13:30
Bohça Böreği Süslü Hamur İşleri 0 11 Kasım 2008 20:51