![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Ebegümeci sarması Malzemeler 1 demet iri ebegümeci yaprağı 250 gr kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz, karabiber, kimyon 2 yemek kaşığı kıyılmış nane 3 yemek kaşığı zeytinyağı 50 gr tereyağı 1.5 su bardağı sıcak su Yapılışı Ebegümeci yapraklarını kaynayan suya atıp çıkartın ve süzgece alın. Soğanı küçük doğ¬rayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, salçalar, tuz, 4-5 yemek kaşığı su, nane, zeytinyağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırır Kıymalı harçtan tatlı kaşığı kadar alıp yaprakların içine yerleştirin ve rulo şeklinde sararak tencereye dizin. Tereyağını küçük parçalara bölüp ekleyin. Tuz ve sıcak su ilave ederek önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. İsteğe göre üzerine 2-3 yemek kaşı¬ğı zeytinyağı gezdirin ve sıcak servis yapın. Alıntı | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
ebegümeci, sarması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ebegümeci (hubbaz) | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 02 Eylül 2013 23:39 |
Kömeç (ebegümeci) (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Kasım 2010 18:10 |
Ebegümeci Gözlemesi | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 09 Şubat 2010 17:58 |
Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:30 |
Zeytinyağlı Ebegümeci | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:06 |