17 Mart 2014, 18:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pazılı Mezgit Sarma Tarifi Pazılı mezgit sarma tarifi malzemeler: 4 adet iri mezgit balığı 4 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 demet pazı 6 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez 4 yemek kaşığı sıvıyağı Karabiber Tuz Pazılı mezgit sarma tarifi hazırlanışı: Üzümleri ılık suda bekletin. Pazı yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Süzdükten sonra saplarını kesin. Kılçıkları çıkarılmış mezgitleri küçük küçük doğrayın. Tencereye koyup, yarım bardak suyla 5 dakika haşlayın. Zar şeklinde doğradığınız soğanları karabiber ve tuzla ovun. Sıvıyağ, üzüm ve balıkları da attıktan sonra dolma içiniz hazır demektir. Pazı yapraklarının damarlı kısımlarını ezin. Balıklı harçtan bir parça koyup sarın. Tencereye, önce pazı yapraklarını, sonra dolmaları koyun. Dolmaları küçük bir tabakla kapatın. 1 bardak su ilave edip 20 dakika pişirin. Yemeği, yoğurtlu mayonezle servis yapabilirsiniz. Alıntı | |
|
Etiketler |
mezgit, pazılı, sarma, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Pazılı Makarna Tarifi (Resimli) | Violent | Makarnalar Pilavlar | 0 | 17 Şubat 2014 19:06 |
Mantarlı Et Sarma Tarifi | Amelia | Et Yemekleri | 0 | 26 Ocak 2014 17:16 |
Mezgit Balık Köftesi Tarifi | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 28 Mayıs 2012 00:11 |
Bademli ve Mısır Unlu Mezgit Filetosu tarifi. | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 09 Şubat 2011 16:54 |
Milföylü Sarma Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:09 |