17 Mart 2014, 18:15 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Vişneli Lahana Sarması Tarifi Malzemeler Bir buçuk su bardağı dondurulmuş vişne 1 adet orta boy sarmalık yumuşak lahana Yeteri kadar su 1 su bardağı zeytinyağı 4 adet büyük boy soğan 2 su bardağı baldo pirinç Yarım demet nane Yarım demet dereotu 2 çorba kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı yenibahar Tuz Vişneli Lahana Sarması Yapılışı LAHANANIN dip kısmındaki sert bölümü bıçakla oyarak çıkartın. Ocakta kaynayan suyun içine lahanayı bütün olarak, oyduğunuz kısım alta gelecek şekilde koyun. 5 dakika haşladıktan sonra sudan çıkarın ve yapraklarına ayırın. Soğuduktan sonra yaprakları enine 3 parmak kalınlığında şeritler olacak şekilde kesin. Zeytinyağını bir tencereye alın ve kıyılmış soğanı tuz ilavesiyle birlikte kavurun. Yıkanmış pirinci katıp, kısık ateşte 5 dakika kavurun ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edin. Suyunu çekince tencereyi ocaktan alın ve ağzını kapatıp, 15 dakika dinlenmeye bırakın. Kıyılmış nane, dereotu, tozşeker, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuz katın. Tüm malzemeyi karıştırın ve vişneyi ekleyin. 1 adet lahana şeridinin uç kısmına iç harçtan koyup, muska şeklinde sarın. Lahana ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve üzerine 2 su bardağı kaynar su katıp, ağır ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocaktan alın. Soğuduktan sonra servis tabağına aktarın. Alıntı | |
|
Etiketler |
lahana, sarması, tarifi, vişneli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Vişneli Kek Tarifi | Violent | Kek Tarifleri | 0 | 15 Haziran 2012 15:00 |
Beyaz Lahana Sarması | Burce | Dolma ve Sarmalar | 10 | 23 Nisan 2012 19:38 |
Etli Lahana Sarması | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 30 Nisan 2009 13:13 |
Beyaz Lahana Sarması | Kralice | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 17:12 |
Zeytinyağlı Lahana Sarması (6 Kişilik) | Süslü | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 16:53 |