17 Mart 2014, 18:13 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Can Erikli Sarma Tarifi Malzemeler 250-300 gram taze asma yaprağı Yarım kg kıyma Yarımşar su bardağı pirinç ve bulgur 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı kimyon Tuz Karabiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 10 adet can erik 4 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı tereyağı Can Erikli Sarma Yapılışı Asma yapraklarını haşlayıp süzün. Kıyma, pirinç, bulgur, biber salçası ve zeytinyağını, kimyon, tuz, karabiber ilavesiyle yoğurun. Hazırladığınız bu dolma içinden her yaprağa birer kaşık koyarak, yaprakları sarın. Tencerenin altına varsa 2-3 adet kemik dizin. Yoksa birkaç asma yaprağıyla tencerenin tabanını kaplayın. Sarmaları tencereye dizerken aralarına erikleri serpiştirin. Yaklaşık 5 dakika susuz pişirin. 4 su bardağı sıcak su ve tereyağı ilave edin. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını da kapatarak, yaklaşık 35 dakika pişirin. Alıntı | |
|
Etiketler |
erikli, sarma, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mantarlı Et Sarma Tarifi | Amelia | Et Yemekleri | 0 | 26 Ocak 2014 17:16 |
Diyet Sebze Sarma Tarifi | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 22 Kasım 2012 23:40 |
Erikli Pay Tarifi | Violent | Tatlılar | 0 | 16 Haziran 2012 00:18 |
Diyet Sebze Sarma Tarifi | Liaaa | Yemek Tarifleri | 0 | 23 Mart 2012 18:10 |
Milföylü Sarma Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:09 |