06 Mart 2014, 15:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında Biber Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 10 adet dolmalık biber 1 su bardağu pirinç 250 gr. kıyma 1 yemek kaşığı biber salças 1 yemek kaşığı domates salçası 12 adet maydanoz 2 adet soğan 2 diş sarımsak Nane Tuz, Karabiber, k Kırmızı biber Sumakyarım 1 çay bardağı sıvı yağ 50 gr tereyağı Tarif İlk önce küçük boy dolmalık biberleri yıkayıp, sapının yanından içe doğru bastırarark sapı çıkarılır ve içindeki tohumları silkelendikten sonra bir kenara koyun. Daha sonra üzerini kapamak için lazım olacak. Dolmalık biberin sapını bıçakla keserek açmayın. İçine koyacağımız malzemeler pişerken taşar. iç harcı, sebzeleri küçücük doğrayarak hazır hale getirin. Baharatlar, salça, zeytinyağ, yıkanmış pirinç ve kıymayı karıştırma kabına alıp karıştırın. Doğradığınız sebzeleri de ekleyip tekrar hafifçe karıştırın. İçi temizlenmiş biberleri hazırladığınız iç harçla 2/3 ü dolacak şekilde doldurun kapak olarak doğranmış domates dilimleri yahut biberlerin kendi kapaklarını kullanabilirsiniz. Ağızlarını kapayıp tencereye yerleştirin. Üzerine yeterince su ve 2 kaşık zeytinyağ gezdirip kapağını kapatın orta hararette pirinçler şişip uzayana dek pişirin. biber dolmalarını fırın tepsisine dizip her dolmanın üzerine parça parça tereyağı koyup 150 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. | |
|
Etiketler |
biber, dolması, fırında |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Renkli Biber Dolması | Elysian | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Şubat 2014 14:10 |
Zeytinyağlı biber dolması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 07 Şubat 2014 01:02 |
Peynirli biber dolması | oneofgirl | Sebze Yemekleri | 0 | 21 Temmuz 2013 20:17 |
Cevizli Biber Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:37 |
Fesleğenli Biber Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:05 |