26 Şubat 2014, 12:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ciğer Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 350 gram karaciğer Koyun zarı 2 su bardağı su 2 tane soğan 1 kase pirinç Sıvı yağ 2 çorba kaşığı cam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzümü Tuz Yapılışı: Koyun zarı yani gömlek iyice yıkanıp temizlendikten sonra 1 su bardağı ılık suda bekletilir. Karaciğer soyulup ince ince kıyılır ve 1,5 tatlı kaşığı tuz eklenerek yarım saat kadar pişirilir. Pirinç yıkanıp süzülür. Sıvı yağ tavada kızdırıldıktan sonra üzerine kıyılmış soğan, fıstık ve kuş üzümü eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine pirinç eklenerek 10 dakika kadar karıştırılır. Yıkanmış olan gömlek sudan çıkarılıp parçalara ayrılır ve parçaların ortasına hazırlanan iç malzeme eklenip bohça şeklinde kapatılır. Hazırlanan bohçaların üzerine çırpılmış olan yumurtalar sürülür. Gömleğin haşlama suyu hazırlanan bohçaların üzerine dökülerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 45 dakika pişirilir ve sıcak olarak servis edilir. | |
|
Etiketler |
ciğer, dolması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Ciğer Taplama | Liaaa | Et Yemekleri | 0 | 03 Ağustos 2012 17:33 |
Ciğer köftesi (van) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:45 |
Yaprak ciğer (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:39 |
Ciğer Kebabı | Kralice | Kebaplar Köfteler | 1 | 12 Mart 2009 23:52 |