21 Temmuz 2013, 20:40 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Malzemeler 20 adet kuru patlıcan (1 dizi) yarım kilo orta yağlı kıyma 3 adet orta boy domates 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1,5 çay kaşığı tuz 1,5 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay bardağı pirinç 1/2 çay bardağı nar ekşisi 1/2 demetten biraz az maydanoz 1/2 çay bardağı su Üzeri için 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı su Hazırlanışı Patlıcanlar yıkandıktan sonra tencereye konulur, üzerine su ve tuz ilave edilip yumuşayıncaya kadar ( yaklaşık 15-20 dakika ) kaynatılır. Süzülüp bir kenarda soğuması için bekletilir. Bu arada içini hazırlamaya geçilir. Doğranmış maydanoz, soğan, domates ve diğer malzemeler eklenerek elde edilen karışım iyice yoğrulur. Patlıcanların içine bu karışım doldurulur ve tencereye dizilir. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 su bardağı su iyice karıştırılır ( salça iyice eriyene kadar karıştırılır ) ve dolmanın üzerine dökülür. Kısık ateşte pişirilir. ( Suyu az kalırsa azcık daha sıcak su ilave edip pişirmeye devam edebilirsiniz. ) Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
dolması, ekşili, kuru, nar, patlıcan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Nar Ekşili Soğan Dolması nasıl yapılır? | Zen | Dolma ve Sarmalar | 0 | 22 Mayıs 2013 16:13 |
Ekşili Etli Kuru Patlıcan Dolması | BuYuCu | Salatalar Mezeler | 0 | 02 Temmuz 2012 05:14 |
Gaziantep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | AnqeL | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2012 00:55 |
Ekşili patlıcan dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 02 Şubat 2010 03:37 |
Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:09 |