Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nar Ekşili Soğan Dolması nasıl yapılır?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
5 Adet iri kuru soğan
1 Kase pirinç
1 Avuç içi kadar kıyma yeterli olabiliyor bu miktara..
2 Adet domates
1 Yemek kaşığı biber salçası
4 İri diş sarımsak
1 Tutam maydanoz
1 Dolu yemek kaşığı nar ekşisi (Arzu eden daha fazla katabilir)
Sıvı yağ
Tuz, nane kimyon pul biber, karabiber
Yapılışı
Kuru soğanı soyun bıcakla ortadan uzunlamasına çizik atın ve soğanları su kattığınız bir tencerede biraz yumuşayana kadar haşlayın.. Soğanlar haşlanınca soğuk suyun altına tutup yaprak yaprak çıkarın.. Diğer taraftan domatesi soyup küçük doğrayın.. Sarımsakları maydanozu kıyın pirinci yıkayıp ekleyin kıymayı ilave edin.. Nar ekşisi, sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.. İç harcı soğan yapraklarına doldurup sarın ve tüm malzemeyi tencerereye katın .. Üzerine 1 Kaşık sıvı yağ, 1 şeker kaşığı salça, çok az su ve biraz nane yi karıştırıp dolmaların üzerine dökün.. Dolmaların üzerini 2 parmak su geçecek şekilde suyunu ekleyin üzerine küçük birtabak yada ağırlık kapatın ve kısık ateşte pişirin.. Pişen dolmaları 15 dk dinledirip ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun..