01 Şubat 2013, 19:36 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Taze Otlu Kuzu Dolması Malzemeler: 1 kg kemiksiz kuzu but, 70 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış) , 4 diş sarımsak, ½ demet maydanoz, 2 dal taze fesleğen, 2 dal biberiye, 3 dal taze kekik, 3 yeşil soğan, 40 gr çam fıstığı, 250 g taze kaşar, 2 adet közlenmiş biber, 1 yemek kaşığı tereyağı, ½ yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ET SOSU İÇİN: 1.5 su bardağı pişen etin suyu, 1 adet Et Bulyon , 1.5 tatlı kaşığı mısır nişastası, ½ çay bardağı su, ½ çay bardağı krema Yapılışı: Çam fıstıklarını çok az ayçiçek yağında soteleyin. Fesleğeni, maydanozu, biberiyeyi, kekiği, taze soğanı ve sarımsağı iyice kıyın. Çam fıstığını soğuduktan sonra kıyın. Derin bir kabın içine oda ısısında yumuşamış 70 gr tereyağını ve doğradığınız malzemeleri alın. Tuz ve karabiber serpip iyice karıştırın. Kuzu butunu tezgaha alıp açın. Tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız tereyağlı karışımı üzerine yayın. Közlenmiş biberin fazla suyunu alın ve kaşar peyniri ile beraber tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Kuzu butun üzerine doğradığınız közlenmiş biberi ve kaşar peynirini serpin. Rulo şeklinde sıkıca sarın. Isıya dayanaklı ip ile sarın. Tavaya tereyağını ve ayçiçek yağını alıp ısıtın. Yağ iyice ısındıktan sonra kuzu butunu tavaya ilave edin. Kuzu butunun her tarafını iyice kızartın. Fırın kabına kuzu butunu suyu ile beraber alın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Önce yağlı kağıt ile daha sonra alüminyum folyo ile fırın kabını sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 1.5 saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra etin suyundan 1.5 su bardağı suyu alıp sos tenceresine koyun. Üzerine 1 adet Et Bulyon ilave edip karıştırın. Orta ateşte 3-4 dk kaynatın. Kasede ½ çay bardağı suyu ve nişastayı karıştırıp eritin. Kaynamakta olan sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın. Kıvamı koyulaştıktan sonra üzerine kremayı ilave edip karıştırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kuzu butu dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine et sosunu gezdirip servise sunun. Not: Kuzu butunu sararken eğer ette yırtılma olursa kürdan ile yırtılan yerleri kapatabilirsiniz | |
|
Etiketler |
dolması, kuzu, otlu, taze |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tavuk suyuna taze otlu çorba | Violent | Çorbalar | 0 | 16 Temmuz 2012 14:34 |
Taze Reyhanlı Kabak Dolması | efLatun | Dolma ve Sarmalar | 0 | 20 Aralık 2011 21:49 |
Taze Kestaneli Kuzu Sarma | efLatun | Dolma ve Sarmalar | 0 | 20 Aralık 2011 21:47 |
Peynirli Otlu Biber Dolması Tarifi | yoSun | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ekim 2010 19:53 |
Kuzu kaburga dolması | Lady | Dolma ve Sarmalar | 0 | 08 Nisan 2010 14:43 |