09 Kasım 2012, 13:49 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Pırasa sarması Pırasa sarması Malzemeler: 4 adet kalın pırasa 200 gr orta yağlı kıyma 1 adet küçük kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı domates salçası Yarım çorba kaşığı biber salçası 8-10 dal maydanoz 5-6 dal dereotu 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı su Tuz, karabiber Yapımı: Pırasaların beyaz kısımları az yumuşayacak kadar haşlanır. Daha sonra 3 parmak eninde doğranır. İç malzemesi karıştırılır, 1 su bardağı su eklenir. Pırasa dilimleri ortadan kesildikten sonra katlara ayrılır. Elde edilen dikdörtgen parçanın kenarına iç konur ve rulo şeklinde sarılır. Sarmalar tencereye dizilir, üzerine 1 su bardağı su gezdirilir, düz tabak kapatılır. Orta ateşte yarım saat pişirilir. | |
|
Etiketler |
pırasa, sarması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pırasa Turşusu | Liaaa | Turşular | 0 | 20 Şubat 2012 23:19 |
Pırasa Salatası | yoSun | Salatalar Mezeler | 0 | 06 Kasım 2010 15:49 |
Pırasa - Pırasa Nedir - Pırasa Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:29 |
Portakallı Pırasa | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 18:43 |
Pırasa Çorbası | Heidi | Çorbalar | 1 | 12 Mart 2009 17:31 |