22 Ekim 2012, 01:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Levrekli Midye Dolma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER •1 kg kabuklu midye •600 gram temizlenmiş levrek •300 gram kiraz domates •200 gram ekmek içi •5 gram fesleğen •5 gram maydanoz •8 gram mercanköşk •3 gram taze kekik •Sarımsak •Sızma zeytinyağı •Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI 1. Levrekten iki adet büyük fileto çıkacak şekilde kılçıklarını ayırın. Balıktan 3 cm’lik 32 parça kesin. 2. Midyeleri yıkayın ve dış tüylerini sert bir fırçayla temizleyip bol suyla yıkayın. Bıçak yardımıyla 32 adet midyenin kabuklarını açın ve cam bir kasenin içinde saklayın. Diğer midyeleri kapalı olarak ayrı bir kaba alın. 3. Kenarlarını aldığınız ekmek içlerini parçalara ayırıp blender’e aktarın. İçine ince kıyılmış fesleğen, maydanoz, mercanköşk, kekik, bir tutam tuz ve karabiber ilave edip blender’da çekin. Ayrı bir kapta, aromatik ekmek içini levrek parçaları ile iyice karıştırın. 4. Hazırladığınız aromatik balıklı içle her midyeye 1 parça levrek gelecek şekilde doldurun. 5. Midyelerin açılmaması için mutfak ipiyle bağlayın. (Bu işlemi yapmak kolaydır fakat biraz zaman alır.) Yaklaşık 25 cm uzunluğundaki ipi her bir midyenin dışından iki kere sararak düğüm atın. 6. Derin bir tencereye kabukları ayıklanmamış 2-3 diş sarımsak, bir tutam mercanköşk, bir tutam fesleğen, ikiye bölünmüş kiraz domatesleri ve kapalı bıraktığınız midyeleri yerleştirdikten sonra içlerini aromatik levrekle doldurduğunuz midyeleri de ekleyin. Midyelerin seviyesine gelecek kadar su ve 6 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ısıda 25 dakika pişirin. Bu süre sonunda levrekli midye dolmanın blunduğu tencereyi ocaktan alıp hafifçe soğutun. İçi doldurulmamış midyelerin kabuklarını açıp içlerini çıkartın. İçini doldurduğunuz midyelerin bir kısmının kabuklarını açıp diğer midyelerle birlikte servis tabağına yerleştirin. Üzerine kabuklarından çıkarttığınız midyeleri ve pişmiş domatesleri alıp yemeğin sosuyla birlikte sıcak olarak servis yapın. | |
|
Etiketler |
dolma, levrekli, midye |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Midye sever misiniz? Bir seferde kaç tane midye yersiniz? | Sarya | IF Soruyor | 4 | 26 Kasım 2023 10:13 |
Midye Dolma | Sarya | Deniz Ürünleri | 0 | 07 Ağustos 2023 04:52 |
Bodrum’da 50’nin üzerinde kişi midye yedikten sonra rahatsızlandı! Midye satışı durduruldu | oMeN | Sağlık Köşesi | 0 | 06 Haziran 2019 14:16 |
Midye Dolma | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2012 15:33 |
Midye Dolma Tarifi | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 23 Nisan 2010 12:29 |