![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Ekmek Dolması Ekmek Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 500 Gram Kıyma 150 Gram Tereyağı 1 Adet Dolmalık Ekmek 1 Adet Kuru Soğan 2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut 3 Su Bardağı Etsuyu 1 Demet Maydanoz 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Tuz Yapılışı Bir gün önce alınmış ya da yapılmış dolmalık ekmeğin altından 10 cm çapında yuvarlak bir bölüm kesilerek çıkartılır ve açılan yerden ekmeğin içi iyice boşaltılır. Çıkartılan ekmek içi avuçla ovularak ufalanır. Bir baş soğan ince ince doğranır ya da kaim bir dişli rende ile rendelenir, eritilmiş 100 gram tereyağında kavrulur. Kıyma eklenip kavurmaya devam edilir, sonra karabiber, tuz, 1 su bardağı nohut, ufalanmış ekmek içi katılıp iyice karıştırılır, ocaktan alınır. Hazırlanan iç,oyulmuş ekmeğin içine her tarafını dolduracak biçimde yerleştirilir ve daha önce kesilen kapak yerine yerleştirilir. Ekmekten daha büyük bir tencerenin ya da tepsinin zeminine 1 su bardağı nohut yayılır. Ekmek dolması kapağı aşağıya gelecek biçimde nohutları üstüne konur. İçinde 50 gram tereyağı eritilmiş et suyundan iki kepçe dolmanın üzerine dökülür ve her tarafı ıslatılır. Çok kısık ateşte ağzı kapatılarak bir saat süreyle pişirilir. Pişirme sırasında ekmek dolmasının üzerine düzenli aralıklarla et suyu gezdirilir. Son kepçedeki et suyu da gezdirildikten sonra ocak kapatılır ve dolma 10 dakikaya kadar dinlenmeye bırakılır. Daha sonra dolma düz bir kaba alınıp pasta dilimleri biçiminde kesilerek ılık servis yapılır. Yanında yoğurt ya da ayran önerilir. Afiyet Olsun Herkese yarasın Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
dolması, ekmek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Malatya'da soğuk hava ekmek fırınını dondurdu! Ekmek almak için şehir merkezine gidiyorlar | CORDON BLEU | Güncel ve Son Dakika Haberler | 0 | 26 Ocak 2023 19:20 |
Etli Ekmek Dolması | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 0 | 22 Şubat 2022 21:46 |
Hamsili Ekmek Tarifi - Hamsili Ekmek Nasıl Yapılır? | İpek- | Deniz Ürünleri | 2 | 18 Şubat 2022 01:23 |
Ekmek dolması | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 13 Ocak 2021 13:00 |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |