31 Mayıs 2012, 17:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çakmak Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 500 gr kaburga kıyması 4 adet patlıcan 1 çay bardağı göce (kırık buğday) 2 orta boy soğan 7 yemek kaşığı domates konservesi veya rendesi 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası ½ çay kaşığı karabiber 5 yemek kaşığı yoğurt 3 diş sarmısak Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulup birer parmak kalınlığında dilimlenir. Her dilim yarıya kadar kesilere cep gibi açılır. Acısının gitmesi için tuzlu suda bekletilir. Dolmanın içi için; 500 gr kaburga kıymasının üzerine yemek kaşığı domates ve biber salçası, çok küçük kıyılmmış soğan, yarım çay kaşığı karabiber, 1 kahve fincanı göce yani kırık buğday da eklenip yoğrulur. Dolmanın pişeceği tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Yarım çay kaşığı domates salçası kavrulur. Arasına kıymalı harç yerleştirilen patlıcanlar avuç içinde sıkılıp tencereye dizilir. Dolmaların üzerine 7 yemek kaşığı domates konservesi veya rendesi konur. Üzerlerine çıkmayacak kadar ssıcak su dökülüp pişirilir. 5 yemek kaşığı yoğurt 3 diş ezilmiş sarmısakla karıştırılır. Dolmalalrın üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür. | |
|
Etiketler |
cakmak, cakmak dolmasi tarifi, cakmak dolması, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Orhan Gencebay - Çakmak Çakmak Gözler | Elysian | M, N, O, Ö, P | 0 | 20 Mayıs 2014 11:27 |
Çakmak ve İmtihan | Rüzgar | İslamiyet | 1 | 15 Mart 2014 21:13 |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Çakmak Modelleri | Sevda | Ah Erkekler | 0 | 05 Aralık 2011 05:40 |
En İlginç 10 Çakmak | pyracantha | Esrarengiz Olaylar | 0 | 29 Ekim 2010 18:13 |