20 Aralık 2011, 21:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Taze Reyhanlı Kabak Dolması Taze Reyhanlı Kabak Dolması 5 tane kabak 2 tane kuru soğan 1 miktar taze reyhan 1 tutam maydonoz 170 gr. kıyma 4 yemek kaşığı bulgur 1 tane domates Yarım fincan kadar zeytinyağı 1 tutam karabiber Tuz Öncelikle iç harcını hazırlayalım, bunun için karıştırma kabına kıymayı alalım. Üzerine, bulguru, rende soğanı, ince kıyılmış reyhan ve maydanozu ilave edelim. Tuz ve baharatlarını ekleyelim karıştıralım. Kabakların kabuklarını bıçak sırtı ile kazıyalım, içlerini kaşık yardımı ile oyalım. İçlerine yeteri kadar iç harçtan dolduralım, tencereye dizelim. Domatesi, rende yapalım, dolmaların üzerine dökelim, zeytinyağı ve suyunu ayarlayalım. Kısık ateşte pişmeye bırakalım. | |
|
Etiketler |
dolması, kabak, reyhanlı, taze |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuru reyhanlı acur dolması | Sarya | Sebze Yemekleri | 1 | 20 Ocak 2020 09:12 |
Kuru reyhanlı acur dolması | Funda | Dolma ve Sarmalar | 0 | 08 Mayıs 2019 10:56 |
Taze otlu fırında mini kabak | Ebru | Diyet Tarifleri | 0 | 05 Mayıs 2016 17:44 |
Reyhanlı Kabak Dolması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:50 |
Taze Otlu Kuzu Dolması | Zen | Dolma ve Sarmalar | 0 | 01 Şubat 2013 19:36 |