![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kuru İncir Dolması Malzemeler : 250 Gr kuru incir 1 Su bardağı toz şeker 1 Su bardağı ceviziçi (iri kıyılmış) 1 Rulo kaymak Hazırlanışı : İncirlerin saplarını kesin ve yıkayın. Derin bir kabın içerisine koyun. Bir bardak su ilave ederek bir gece bekletin. Daha sonra incirleri geniş bir tencerenin içerisine alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte incirler yumuşayıncaya kadar pişirin. Şekeri koyun. Şurup koyulaşınca ocağın altını kapatın. İncirleri şurubun içerisinden alın ve soğumasını bekleyin. Parmağınızla bastırarak ortasını çukurlaştırın. İçerisine ceviz koyun. Kalan şurubu üzerine gezdirin. Kaymak ile süsleyerek servis yapın . NOT : İsterseniz şurubu koyduktan sonra 180 derecede ısıtılmış fırında. 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
dolmasi, dolması, incir, kuru, İncir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuru İncir Dolması Tarifi | mCx | Zeytinyağlılar | 1 | 09 Eylül 2019 20:38 |
Kuru İncir Reçeli Tarifi | Tanem | Reçel Tarifleri | 4 | 08 Ekim 2018 19:58 |
Fas Mutfağı: Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:08 |
Kuru İncir reçeli yapımı | Amelia | Reçel Tarifleri | 0 | 21 Mart 2014 20:00 |
İncir Dolması | Zen | Tatlılar | 0 | 03 Kasım 2012 19:29 |