25 Aralık 2009, 21:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kadayıf Dolması 5 adet yumurta 1 su bardağı ceviz içi yarım kilo Yaş kadayıf Kızartmak için: 1 su bardağı sıvıyağ Şurubu için: 4 su bardağı şeker 4 bardak su Yapılışı: öncelikle yağı bir tencerede kızdırın.Bu arada elimize bir miktar kadayıfımızı haleletikten sonra önceden dövülmüş ceviz içininden bir miktar koyun.Aynı dolma sarıyormuş gibi elinizde halledin.önceden iyice çırptığımız yumurtalaya bandırıp elinizde halledin. daha sonra kızgın yağın içine her yaptığınızı atarak kızartın.Yumartaya bandırıp çıkarmamızın püf noktası ise dolma şeklinde kadayıfımızın dağılmasını önlemiş oluruz. kızartığımız kadayıf dolmalarını hazırladığımız şerbetin içine atın.Bu işlemi diğer tatlılar içinde yapın. En sonunda servis tabağına alarak servis yapın | |
|
Etiketler |
dolmasi, dolması, kadayif, kadayıf |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tatlı Kadayıf Dolması (Erzurum Yöresi) Tarifi - Nasıl Yapılır? | İpek- | Tatlılar | 3 | 17 Temmuz 2023 14:20 |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Tel Kadayıf Dolması | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:53 |
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti | Liaaa | Tatlılar | 0 | 28 Şubat 2012 13:29 |