25 Aralık 2009, 21:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Baklalı Yaprak Dolması Malzemeler: 200 gr. et 300 gr. bakla 1 çay bardağı buğday yarması 1 çay bardağı sıvı yağ 2 orta boy soğan 1 çorba kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz 1.5 su bardağı su 1 demet maydanoz limon yarım kilo üzüm yaprağı. Yapılışı: Yarım saat sıcak suda bekletilip kabukları soyulmuş olan baklalar ince ince doğranır. bir kaba konur. sırayla ince ince doğranmış et , buğday yarması , yağı rendelenmiş soğanlar, nane, reyhan biberleri, tuzu ince kıyılmış maydonozu hepsi karıştırılır. 1.5 su bardağı suyla salça sulandırılır. içine karıştırılır.Bunların hepsi çiğ olarak yapılır.Birbirine karıştırılan malzemeler yapraklara sarılarak bir tencereye konur. bir saat pişirilerek servis yapılır. | |
|
Etiketler |
baklali, baklalı, dolmasi, dolması, yaprak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baklalı Enginar Dolması | YaRen | Dolma ve Sarmalar | 0 | 19 Temmuz 2019 13:24 |
Baklalı yaprak dolması (samsun) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:45 |
Yaprak dolması | Ay | Dolma ve Sarmalar | 4 | 21 Ekim 2010 14:54 |
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:31 |
Yaprak Dolması (2 Kişilik) | Süslü | Dolma ve Sarmalar | 2 | 12 Mart 2009 16:56 |