![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması Malzemeler: 4 kişilik 32 adet ebegümeci yaprağı Yarım su bardağı pirinç Yarım kg taze soğan 3 dal ince doğramış taze sarımsak 1 demet taze nane, dereotu, maydanoz Kimyon, yenibahar Yeterince tuz, şeker 1 çorba kaşığı limonsuyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su Tarifi: 1 Ebegümeci yapraklarını kaynar suda 3 dakika bekletin. Sonra hemen buzlu suya aktarın. 2 Yarım su bardağı pirinci, ince doğranmış taze soğanları, taze sarımsakları, dereotunu, maydanozu, naneyi, kimyonu, yenibaharı, tuzu ve şekeri karıştırarak, sarmanın içini hazırlayın. Yaprakları süzerek, sudan çıkarın. 3 Hazırladığınız içi yaprakların içine ko*****, sarın. Tencereye dizin. Limon suyu ve zeytinyağını sarmaların üzerine dökün. Suyu ekleyin. 15 dakika pişirin. Soğuk servis yapın. Not: Ebegümeci, kendiliğinden büyüyen bir ottur. Bu otu iyi tanıyorsanız, temiz su kenarlarından kendiniz de toplayabilirsiniz. Yoksa mutlaka tanıdığınız bir pazar esnafından satın almalısınız. Çünkü büyüdüğü ortama bağlı olarak zararlı maddeler içerebilir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
ebegumeci, ebegümeci, sarmasi, sarması, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Patates Sarması | Funda | Dolma ve Sarmalar | 0 | 01 Mayıs 2018 21:15 |
Ebegümeci sarması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:46 |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması | YapraK | Zeytinyağlılar | 2 | 22 Mayıs 2013 16:13 |
Zeytinyağlı Ebegümeci | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:06 |
Zeytinyağlı Patates Sarması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:41 |