25 Aralık 2009, 21:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Vejetaryen Yaprak Sarması Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 300 gr. kadar asma yaprağı. Diğer malzemeler biber dolmasındaki gibidir. Yaprakları kaynayan suya atın, 5 dakika kaynatın, çıkarıp süzün, soğuduktan sonra tek tek ayırın. Tepeleme tatlı kaşığı harcını yaprağa koyup lahana yapraklarını sardığınız gibi sarın, tencereye yanyana dizin, üstlerine diğer dolmaları koyun ve pişirin. Not: Eğer taze asma yaprağı bulursanız 250 gr. kadar kullanın ve aynı şekilde hazırlayın. Ama yaprakların erimemesi için çok dikkatli olun. Eğer bir üzüm çardağı bulur da kendiniz yaprak toplarsanız yalnızca dalların en uçtakilerini toplayın, çünkü onlar taze ve eski olan yapraklardan daha açık yeşil olur. | |
|
Etiketler |
sarmasi, sarması, vejetaryen, yaprak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erikli Yaprak Sarması | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 2 | 28 Mart 2022 16:20 |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması | YapraK | Zeytinyağlılar | 2 | 22 Mayıs 2013 16:13 |
Pastırmalı yaprak sarması | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 01 Kasım 2012 16:49 |
Mercimekli Yaprak Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:40 |
Kestaneli Yaprak Sarması | Kralice | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 17:14 |