25 Aralık 2009, 21:15 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cılbak Dolması MALZEMELER 2 bardak çiğ köftelik bulgur (yarma) 6 yemek kaşığı un 1 adet yumurta 2 bardak yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağı 4 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Tepsiye bulguru koyun. 1 bardak su ile bulguru ıslatıp, 10 dakika bekletin. Yumurta ve tuz ekleyip, yoğurun. Un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Bulgur hamurundan, fındık kadar parçalar koparın. Elinizin şeklini alacak şekilde köfteler yapın. Kaynayan suya 1 kaşık tuz atın. Hazırladığınız köfteleri de ekleyerk, makarna haşlar gibi 10 dakika haşladıktan sonra süzün. Sarmısakları dövün, yoğurtla karıştırıp, köftelerin üzerine gezdirin. Tereyağını pul biberle kızdırıp, üzerine dökün. Sıcak servis yapın. | |
|
Etiketler |
cilbak, cılbak, dolmasi, dolması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pip Dolması | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 0 | 10 Aralık 2021 19:49 |
Şalgam Dolması | Elysian | Dolma ve Sarmalar | 3 | 24 Mayıs 2014 14:42 |
Karagöz Dolması | Elysian | Dolma ve Sarmalar | 0 | 11 Mayıs 2014 13:26 |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Siirt dolması | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:54 |