25 Aralık 2009, 21:09 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Milföylü Sarma Tarifi Malzemeler 4 adet yumurta 1 demet pazı 250 gram kıyma 2 çorba kaşığı galeta unu 1/2 kg'lık milföy hamuru Yeterince tuz, karabiber, kimyon 1 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yapılışı 4 adet yumurtayı katı olarak haşlayıp, kabuklarını soyalım. kıymaya yeterince tuzu, karabiberi, kimyonu, galeta ununu ve yeterince suyu ilave ederek, yumuşatalım. Pazı yapraklarının saplarını kesip, bol tuzlu suyun içinde diriliği gidinceye kadar haşladıktan sonra, suyunu süzelim. Milföy hamurlarının üzerini kapatacak şekilde kıymalı harçtan yayalım. Kıymanın üzerini de kapatacak şekilde pazı yaprağını yerleştirelim. Dörde böldüğümüz katı yumurta dilimlerinden, bir sıra pazı yapraklarının ortasına dizelim. Daha sonra, milföy hamurunun önce bir kenarını yumurtaların üzerine doğru kapatıp, sonra da diğer kenarını kapatarak hazırlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim. Önceden ısıttığımız 180° C ısılı fırında kızarıp renk alıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız sarmaları sıcak sıcak servis yapalım. | |
|
Etiketler |
milfoylu, milföylü, sarma, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuzu kol sarma tarifi | Beatrice | Yemek Tarifleri | 4 | 16 Aralık 2019 18:24 |
Dana sarma tarifi | Beatrice | Yemek Tarifleri | 0 | 16 Aralık 2019 15:14 |
Can Erikli Sarma Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:13 |
Mantarlı Et Sarma Tarifi | Amelia | Et Yemekleri | 0 | 26 Ocak 2014 17:16 |
Milföylü Tavuk Sarma | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 16:40 |