25 Aralık 2009, 21:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İskilip Dolması Tarifi 2 kg pirinç 1,5 kg et 500 gr tereyağı 5 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 15 su bardağı su 5 adet kuru soğan Yapılışı Pirinçler tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra yıkanıp süzülür, Tencereye 300 gr tereyağı konulur. 3 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberle birlikte pirinçler ilave edilir. Tencerede 5 dakika kavrulur. Üzerine bir su bardağı su eklenip tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır. (30 dk) Et yağ ile kızartılır. Soğanlar ince kıyılarak tencereye atılır. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir. Kalan sıcak su ilave edilir. Et kaynamaya başladıktan sonra üzerine sacıyak yerleştirilir. Üstüne temiz bir tepsi yerleştirilir. Pirinçler temiz bir bez torbaya konularak tepsinin üstüne yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapatılarak kapak kenarları hamurla sıvanır. Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır. (Buhar çıkması için) kısık ateşte 4 saat pişirilir. Sıcak servis yapılır. Yanında turşu, ayran, komposto, salata ile servis yapılabilir. | |
|
Etiketler |
dolmasi, dolması, iskilip, tarifi, İskilip |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuruluk Dolması Tarifi | meLanie | RadyoHarika Paylaşımları | 0 | 19 Mayıs 2023 08:30 |
Bıldık Dolması Tarifi | Sarya | Dolma ve Sarmalar | 0 | 27 Aralık 2022 19:12 |
Çıkı Dolması Tarifi | Sarya | Et Yemekleri | 0 | 05 Mayıs 2022 15:38 |
İskilip Dolması Corum | Sarya | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2021 14:10 |
Çipura Dolması Tarifi | Elysian | Deniz Ürünleri | 1 | 06 Ağustos 2014 14:10 |