12 Nisan 2009, 17:20 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kestaneli Sarma Kestaneli Sarma Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 500 gr yaprak 500 gr soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 kase kestane ( kebap) 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar Karabiber 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı nane Yarım demet dereotu Yapılışı: Yaprakları soğuk suda yıkayın. Sıcak suya batırıp, çıkarıın ve sıkın. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun. 1 çay bardağı su ile pişirin. Hiç suyu kalmayınca zeytinyağı koyun. Soğan kavrulduktan sonra pirinci ilave edin. 10 dakika kavrulup üzerine 1 su bardağı su ve üzümleri ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp içine şeker, baharatlar, nane, dereotu, iri doğranmış kestane ve limon suyunu koyup, harmanlayın. Harcı yapraklara sarıp, tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yağınla kalıncaya kadar pişirin Alıntı. | |
|
Etiketler |
kestaneli, sarma |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kestaneli puding | Sarya | Tatlılar | 0 | 12 Aralık 2022 16:12 |
Kestaneli Kek | Sarya | Kek Tarifleri | 0 | 11 Mart 2021 03:03 |
Kestaneli Yaş Pasta | Estela | Pastalar | 0 | 12 Ağustos 2013 04:04 |
Kestaneli Pasta2 | Zen | Pastalar | 0 | 30 Ekim 2012 21:27 |
Taze Kestaneli Kuzu Sarma | efLatun | Dolma ve Sarmalar | 0 | 20 Aralık 2011 21:47 |