23 Mart 2009, 00:22 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaldirik Dolması Kaldirik Dolması Malzeme: 1 tutam kaldirik yaprağı 250 gr. kuzu eti 1 tutam maydanoz 1 tutam dere otu 4 sap taze soğan 2 domats 2 biber tuz, karabiber 2 çorba k. zeytinyağı Üzeri için: 1 çorba k. salça 50 gr. tereyağı su Hazırlanışı: Kaldirik yapraklarını sıcak suya atıp çıkartın. Bu arada içi için kuzu etini çok ince doğrayın.İçine doğranmış maydanozu dereotunu,taze soğanı,domates ve biberi ekleyin. Zeytinyağını ve baharatları da ekleyip karıştırın. Bir kaseye üç tane yaprakğı yerleştirin.Ortasına hazırladığınız harcı koyup bohça gibi kapatıp ters çevirin. Hazırladığınız bohçanın üzerine tereyağını paylaştırın.Salçayı sıcak suda ezip üzerine gezdirin.Bu şekilde fırında iç harç yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu mevsim otlar bitmeden yapmanızı tavsiye ederiz. Alıntı. | |
|
Etiketler |
dolmasi, dolması, kaldirik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pip Dolması | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 0 | 10 Aralık 2021 19:49 |
Sebze Dolması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:54 |
Kızartma Dolması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:53 |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Kaldirik Dolması (Düzce) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 15:38 |