IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mart 2009, 00:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Peynirli Ispanaklı Mantar Dolması




Peynirli Ispanaklı Mantar Dolması

Malzemeler:
18 iri mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, sapları kesilmiş)
1 küçük soğan (doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
250 g ıspanak (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, sapları koparılmış ve sıkılarak süzdürülüp, iri doğranmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
100 g keçi peyniri (ya da kaşarpeyniri) rendesi


Hazırlanışı:
Mantarların saplarını ince kıyıp, bir kenara bırakın.
Fırınınızı 180 °C'a ısıtın. Bir tencereye 1/5 su bardağı su, soğanların 2 çorba kaşığı ve kekiği koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, 3 dakika pişirip, mantarları dipleri yukarı bakacak biçimde tencereye koyun. Limon suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak, ateşi kısın ve mantarları, pişme suyunun 1/3'ünü çekinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) kısık ateşte pişirin. Tencereyi ateşten alıp, mantarları delikli kaşıkla tek tek kâğıt mutfak havlusu üstüne çıkararak, süzülmeye bırakın. Tencereyi orta ateşe oturtup, içindeki karışımı ısıtın. Isınınca kıyılmış mantar saplarını, tereyağı ve tuzun yarısını ekleyip, sık sık karıştırarak, bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 8 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir salata kâsesine aktarın.
Tencereyi yıkayıp, kuruladıktan sonra, harlı ateşe oturtun ve zeytinyağını koyarak, kızdırın. Yağ kızınca kalan soğanları ve sarımsakları koyup, karıştırın. Ispanakları ekleyip, kalan tuzu serpin ve sürekli karıştırarak, sebzeleri bıraktıkları bütün suyu çekinceye kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, karışımı kâsedeki mantar saplı karışımın üstüne boşaltarak, karabiberi serpin ve iyice karıştırın. Keçi peyniri (ya da kaşarpeyniri) rendesini serpip, hafifçe karıştırın.
Hazırladığınız bu harcı, bir tatlı kaşığıyla mantarlara doldurun. Mantar dolmalarını bir seramik tabağa yan yana dizip, tabağı fırına vererek, mantar dolmalarını üstündeki harç altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Tabağı fırından alıp, bekletmeden servis yapın.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
dolmasi, dolması, ispanakli, ispanaklı, mantar, peynirli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaşar Peynirli Mantar Dolması Funda Dolma ve Sarmalar 0 01 Mayıs 2018 21:19
Ispanaklı Peynirli Omlet Burce Yumurta Yemekleri 0 08 Haziran 2014 16:35
Fırınlanmış Ispanaklı Mantar Elysian Sebze Yemekleri 0 21 Nisan 2014 09:27
Peynirli Ispanaklı Omlet Dilara Sebze Yemekleri 0 01 Mayıs 2010 15:24
Ispanaklı mantar YapraK Sebze Yemekleri 0 27 Aralık 2009 02:49