23 Mart 2009, 00:06 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kofik Dolması Kofik Dolması Malzemeler: 1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik) 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuşüzümü 1 yemek kaşığı fıstık 1 yemek kaşığı nane 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1.5 su bardağı sıvıyağ 4 kuru soğan 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tuz Hazırlanışı: Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.Kavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Böylece dolma içini hazırlayın.Kofikleri, hazırladığınız dolma içiyle doldurup, dolmaların ağzını içleri pişme sırasında dışarı taşmaması için elinizle birleştirin. Tencereye kalan yağdan döküp, kofikleri dizin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Alıntı. | |
|
Etiketler |
dolmasi, dolması, kofik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pip Dolması | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 0 | 10 Aralık 2021 19:49 |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Kofik dolma (elazığ) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 16:13 |
Kuzu Etli Kofik Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 02 Şubat 2010 03:34 |