![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kestaneli Yaprak Sarması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 2 su bardağı pirinç 500 gr yaprak 500 gr soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 kase kestane ( kebap) 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar Karabiber 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı nane Yarım demet dereotu Hazırlanışı : Yaprakları soğuk suda yıkayın. Sıcak suya batırıp, çıkarıın ve sıkın. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun. 1 çay bardağı su ile pişirin. Hiç suyu kalmayınca zeytinyağı koyun. Soğan kavrulduktan sonra pirinci ilave edin. 10 dakika kavrulup üzerine 1 su bardağı su ve üzümleri ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp içine şeker, baharatlar, nane, dereotu, iri doğranmış kestane ve limon suyunu koyup, harmanlayın. Harcı yapraklara sarıp, tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yağınla kalıncaya kadar pişirin. Afiyet Olsun... | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kestaneli, sarması, yaprak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erikli Yaprak Sarması | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 2 | 28 Mart 2022 16:20 |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması | YapraK | Zeytinyağlılar | 2 | 22 Mayıs 2013 16:13 |
Pastırmalı yaprak sarması | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 01 Kasım 2012 16:49 |
Mercimekli Yaprak Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:40 |
Vejetaryen Yaprak Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:18 |