15 Kasım 2008, 22:14 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Zeytinyağlı Patates Sarması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 2 Adet orta boy patates 1 Su bardağı pirinç 2 Adet soğan 2 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Tatlı kaşığı tozşeker Yarım demet taze nane 250 gr asma yaprağı 2 Su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı; Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Ayıklayıp yıkadığınız pirinci bir kaba alın. Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın. Tozşeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın. Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp dolmaları sarın. Tencereye dizip 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
patates, sarması, zeytinyağlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Patates Sarması | Funda | Dolma ve Sarmalar | 0 | 01 Mayıs 2018 21:15 |
Zeytinyağlı Yaprak Sarması | YapraK | Zeytinyağlılar | 2 | 22 Mayıs 2013 16:13 |
Zeytinyağlı Pırasa Sarması | Violent | Zeytinyağlılar | 0 | 18 Mayıs 2013 15:09 |
Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:30 |
Zeytinyağlı Patates Sarması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:41 |