![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Lahana Sarması (6 Kişilik) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Lahana 1 orta boy - 1.5 kg Su 2 2/3 su bardağı - 530 gr Tuz 3 tatlı kaşığı - 18 gr Soğan 6 büyük boy - 600 gr Zeytinyağı 3/4 su bardağı - 150 gr Çamfıstığı 2 yemek kaşığı - 20 gr Pirinç 1 1/3 su bardağı - 240 gr Şeker 2 tatlı kaşığı - 8 gr Kuşüzümü 2 yemek kaşığı - 20 gr Maydanoz 1 küçük demet - 40 gr Dereotu 1 küçük demet - 30 gr Nane 1 1/2 yemek kaşığı - 2 gr Tarçın 3/4 tatlı kaşığı - 1.5 gr Kara biber 3/4 tatlı kaşığı - 1.5 gr Yenibahar 1/2 tatlı kaşığı - 1 gr Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr Limon 1 orta boy - 100 gr Yemeğin Tarifi Lahanayı yıka. Tencereye suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu koy, kaynayınca lahana yapraklarını ekle, bir kez alt üst ederek yumuşayıncaya değin, 3-4 dakika haşla. Kevgirle sudan çıkar. Haşlama suyunu ölç, 2 2/3 su bardağına tamamla ve beklet. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağ ve fıstıkla tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 20 dakika öldür, fıstıkların sararması için birkaç kez açık olarak karıştır. Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez daha çevir. Kalan tuz, şeker ve haşlama suyunun 1 3/4 su bardağını sıcak olarak tencereye kat, karıştır, üzerine kuşüzümünü serp. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin, 10-15 dakika pişir. Diğer yanda maydanoz ve dereotunu yıka, ayıkla, ince ince doğra, nane, baharat ve limon suyu ile birlikte pişmiş pilava ekle, 10 dakika dinlendir. Lahana yapraklarını büyüklüğüne göre iki-üç parçaya böl. Yaprakların birer kenarına hazırlanan içten koy, yan kenarlarını için üzerine katla ve sar. Yayvan bir tencerenin dibine, maydanoz ve dereotu saplarıyla lahana yapraklarından döşe, dolmaları diz, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak kapat. Haşlama suyunu ısıt, dolmaların kenarından tencereye ekle, kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişir. Soğuyunca servis tabağına al, dilimlenmiş limonla süsle. Notlar Kış mevsiminde, Batı, Güney ve Güneydoğu bölgelerinde sıklıkla pişirilir. Öğünlerde et yemeğinin ardında ikinci yemek olarak servis edilir. Davet yemeklerinin ve kokteyllerin önemli mezesidir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri Enerji 473 cal Sodyum 1149 mg Protein 6.7 g A Vitamini 893 iu Yağ 27.7 g Tiamin 0.16 mg Karbonhidrat 53.0 g Riboflavin 0.12 mg Kalsiyum 123 mg Niasin 1.51 mg Demir 2.59 mg C Vitamini 44 mg Fosfor 140 mg Çinko 2 mg Kolesterol 0 mg
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kişilik, lahana, sarması, zeytinyağlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bulgurlu Lahana Sarması Tarifi | Elysian | Dolma ve Sarmalar | 0 | 09 Ağustos 2014 14:40 |
Vişneli Lahana Sarması Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:15 |
Beyaz Lahana Sarması | Burce | Dolma ve Sarmalar | 10 | 23 Nisan 2012 19:38 |
Etli Lahana Sarması | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 30 Nisan 2009 13:13 |
Beyaz Lahana Sarması | Kralice | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 17:12 |