11 Kasım 2008, 20:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yaprak Dolması (2 Kişilik) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 Adet Soğan 7 Çorba Kaşığı Soya Yağı 100 gr Amerikan Pirinci 2 Çorba Kaşığı Et Suyu 1 Orta Boy Havuç 150 gr Beyaz Peynir 2 Adet Domates 1 Limon Suyu 12 Adet Asma Yaprağı Karabiber,Şeker, Tuz Yemeğin Tarifi Soğanları soyup ince doğrayın.2 çorba kaşığı soya yağında pirinçlerle birlikte çevirin. Üzerine et suyu döküp kaynatın. 10 dakika sonra içine küçük doğradığınız havuçları da ekleyip 10 dakika daha pişirin. Peyniri ufalayın, pirinçle karıştırın. Yıkanmış domatesin çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde kesin. 1 limon suyunu ve 4 kaşık soya yağını karıştırın. Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın. Domatesi de ekleyip sos hazırlayın. Yaprakları soğuk suda yıkayıp süzgece alın. Hazırladığınız iç malzemesiyle yaprakları dolma şeklinde sarın. Artan soya yağını tavada ısıtın. ve dolmaları bu yağda biraz çevirin. Hazırladığınız sosla birlikte servise sunun.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
dolması, kişilik, yaprak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Yaprak Dolması | meLanie | RadyoHarika Paylaşımları | 2 | 19 Mayıs 2023 14:03 |
Baklalı yaprak dolması (samsun) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:45 |
Yaprak dolması | Ay | Dolma ve Sarmalar | 4 | 21 Ekim 2010 14:54 |
Baklalı Yaprak Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:35 |
Erişteli Yaprak Dolması Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:11 |