11 Kasım 2008, 20:42 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kereviz Dolması (4 Kişilik) Malzemeler 4 kereviz Yarım limon suyu 1 soğan 2 orta boy domates 1 çorba kaşığı sıvıyağ 400 gr kıyma 1 avuç dolmalık fıstık 1 avuç kuşüzümü 1 çay kaşığı kimyon 4-5 dal maydanoz Tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Kerevizleri soyup içlerini oyun. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Domates, fistık, kuşüzümü, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin. Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
dolması, kereviz, kişilik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kereviz dolması | Sarya | Dolma ve Sarmalar | 0 | 27 Aralık 2022 19:13 |
Yeşil Kereviz Dolması | Elysian | Dolma ve Sarmalar | 0 | 02 Mayıs 2014 14:55 |
Diyet Kereviz Dolması | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 25 Kasım 2012 21:10 |
Zeytinyağlı Kereviz Dolması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:46 |
Ispanaklı Kereviz Dolması (2 Kişilik) | Süslü | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 16:41 |