11 Kasım 2008, 20:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli Soğan Dolması (6 Kişilik) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Soğan 6 büyük boy 1350 gram Su 2 1/4 su bardağı 450 gram Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram Maydanoz 1 demet 60 gram Dereotu 1/4 demet 10 gram Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Yumurta 1 adet 50 gram Limon suyu 3 yemek kaşığı 30 gram Yemeğin Tarifi Soğanları baş kısımlarını kes, soy, yıka. Diğer yanda tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat. Soğanları kaynayan suya at hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 15 dakika haşla. Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt. Pirinci yıka, süz. Soğanların birinden çıkan için, yarısını ince ince kıy. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince doğra. Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır. Soğanları hazırlanan içle doldur ve tencereye yerleştir. Haşlama suyunu kaynat ve dolmaların üzerine yavaşça gezdir. Pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir. Yumurtayı ayrı bır kapta limon suyu ile iyice çırp. Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir. Dereotu serp. Notlar Dolma içine domates veya salça eklenebilir. Bu şekilde hazırlanırsa yumurta sarısı ve limon konmaz. Soğan dolması, çıkan için değerlendirilebilmesi için yaprak yaprak sarılabilir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri Enerji 200 cal Sodyum 639 mg Protein 10.2 g A Vitamini 583 iu Yağ 9.9 g Tiamin 0.10 mg Karbonhidrat 17.8 g Riboflavin 0.14 mg Kalsiyum 50 mg Niasin 2.44 mg Demir 1.63 mg C Vitamini 11 mg Fosfor 125 mg Çinko 2 mg Kolesterol 70mg
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
dolması, etli, kişilik, soğan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Etli Biber Dolması | Sarya | Dolma ve Sarmalar | 0 | 27 Aralık 2022 19:13 |
Etli Ekmek Dolması | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 0 | 22 Şubat 2022 21:46 |
Zeytinyağlı Soğan Dolması | mCx | Zeytinyağlılar | 1 | 09 Eylül 2019 20:14 |
Etli Soğan Dolması | Lcia | Sebze Yemekleri | 0 | 01 Ekim 2014 18:11 |
Etli Kayısı Dolması | Kralice | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 17:13 |