11 Kasım 2008, 20:37 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Elma Dolması (4 Kişilik) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 6 elma 250 gr yağlı kıyma (iki kere çekilmiş) 1 yemek kaşığı kişniş 1 fincan Amerikan pirinci 1 yemek kaşğı tereyağı 2 fincan su 1 bardak şeker veya pekmez tuz Yemeğin Tarifi Elmaların sap taraflarına gelen yerden bıçak yardımıyla kapak biçiminde kesin. Oyacakla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını çıkartın. Diğer tarafta pirinci haşlayın. Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurup kişniş ve pirinci kıymaya ilave edin. Daha sonra içerisine tuz ekleyerek kavurun. Bu karışımı, elmalara sıkışık olmayacak şekilde doldurun. Elmaları fırın tepsisine dizin. Üzerine biraz tereyağı ilave edip yarıya kadar su dökerek fırına sürün. İki taşım kaynayınca şeker veya pekmezi idave edin. Hafif ısıda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
dolması, elma, kişilik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı elma dolması | Ebru | Dolma ve Sarmalar | 0 | 22 Ağustos 2016 17:46 |
Etli Elma Dolması Tarifi | Amelia | Et Yemekleri | 0 | 25 Ocak 2014 01:07 |
Kuru Yemişli Elma Dolması | N999 | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mayıs 2012 23:14 |
Elma dolması (kars) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Ocak 2011 17:22 |
Zeytinyağlı elma dolması (erzurum) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:33 |