![]() |
En Hafif Güllaç En Hafif Güllaç Kalori: 220 kkal Porsiyon: 10 Malzemeler 8 tane güllaçlık yufka 100 gram ceviz 2 yemek kaşığı toz tatlandırıcı 1 paket vanilya Nar taneleri veya mevsim meyveleri Gül suyu 6 su bardağı (1,5 litre) light süt Nasıl Yapılıyor? Tencereye sütü boşaltın, tatlandırıcı ve vanilyayı ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca isteğe göre biraz gül suyu ilave edebilirsiniz. Sonrasında sütü karıştırıp ılınmaya bırakın, cevizleri ince olacak şekilde robottan geçirin. Sütlü karışım ılınınca büyükçe bir fırın tepsisine güllaç yapraklarını tek tek alın, önce bir kepce süt şerbeti dökün, sonra aralara ceviz serpiştirin. Son güllaç yufkasına kadar bu işlemi uygulayın. Kalan süt karışımını güllacın üzerine dökün en az iki saat dinlendirin. Dinlendikten sonra, istediğiniz şekillerde keserek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:30. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk