![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Yüksek Sıcaklıkta Pişen Gıdadaki Tehlike Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karakaya,çok yüksek sıcaklığa maruz bırakılarak üretilen gıdaların sağlık açısından büyük riskler taşıdığını ifade ederek haşlanmış veya düşük sıcaklıkta üretilen gıdaların daha sağlıklı olduğunu dile getirdi. Karakaya, yurt dışında ve ülkemizde yapılan araştırmalarda, 120 derecenin üzerinde sıcaklıkta kızartılan, kavrulan, ızgara edilen veya fırınlarda pişirilen ürünlerde, insan vücudunda kötü huylu tümöre, yani kansere neden olan akrilamid maddesinin oluştuğunun tespit edildiğini vurguladı. Prof. Dr. Karakaya, ''120 derecenin üzerinde pişirilen ekmeklerin kabuk tabakası oldukça ince olur. Buna karşın Trabzon ekmeği gibi düşük ısıda yavaş yavaş pişirilerek üretilen ekmeklerin kabuğu daha kalın olur ancak düşük ısıda pişirildiği için sağlıklıdır'' diye konuştu. Alıntı
__________________ Ruhum hep hayLaz kaLacak, Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. " | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
beslenme onerileri, saglikli beslenme |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
61 derece sıcaklıkta havuz kuyruğu | oMeN | Haber Arşivi | 4 | 09 Temmuz 2018 02:29 |
Buharlaşma neden her sıcaklıkta olur | Lcia | Kimya | 0 | 02 Ekim 2014 16:11 |
Tencerede Pişen Fincan Keki | Lcia | Kek Tarifleri | 0 | 01 Eylül 2014 20:32 |
1500 derece sıcaklıkta oruç | SeckiN | Haber Arşivi | 0 | 11 Temmuz 2013 17:34 |
20 dakikada pişen nohut yetiştirdiler! | KarakıZ | Bilim Dünyasından Son Haberler | 0 | 29 Eylül 2011 22:56 |