IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2016, 18:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyabet olmamak için doğru beslenin




Diyabet olmamak için doğru beslenin


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kronik bir metabolizma rahatsızlığı olan diyabetle baş etmek için tıbbi kontrollerinizi düzenli olarak yaptırmayı ve karın çevresinde yağlanma oluşturmayacak bir yaşam şeklini tercih etmelisiniz. İşte önerilerimiz...

Diyabet aslında insülin hormonu eksikliğine bağlı olarak vücudun yiyeceklerle alınan karbonhidrat, yağ ve proteinlerden yeterince yararlanamadığı sürekli bakım gerektiren kronik metabolizma hastalığıdır. Ülkemizde her 100 kişiden 8'i diyabet hastasıdır ve bu sayı artmaktadır. 2011 Diyabet Atlası verilerine göre dünyada 20-79 yaş grubunda 366 milyon kişinin diyabetli olduğu bildirilirken 2030 yılında bu rakamın 552 milyona ulaşması yani yaklaşık yüzde 51 artacağı öngörülüyor. Bu nedenle tıbbi kontrollerinizi düzenli yaptırmayı ihmal etmemeli, karın çevresi yağlanmayı oluşturmayacak bir yaşam şeklini benimseyerek diyabetten korunmayı sağlamalısınız.


D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ BÜYÜK RİSK
Yeterli D vitamini alın: Bugüne kadar direkt 'diyabet yapar' sonucu çıkmasa da D vitamini yetersizliğinin diyabet için bir risk faktörü olduğu biliniyor. Özellikle diyabetli kişilerin kanda D vitamini düzeylerinin düşük çıkması bu hastalıktan korunmada vücudun yeterli D vitamini ile doyurulmasının önemine işaret etmektedir. Bu nedenle düzenli ve güvenli saat aralıklarında güneş ışığından yararlanmak, balık, yumurta ve az yağlı süt tüketiminin yeterli derecede olması gerekiyor.
Sağlıklı karbonhidratlar tüketin: Diyabet hastalığını önlemek için ne az ne de çok karbonhidrat yemek gerekiyor. Bu nedenle günde yaklaşık 130 gram kadar rafine edilmemiş yani işlenmemiş sağlıklı karbonhidratlardan yemek lazım. Yan tarafta vereceğim kılavuza göre günde 130 gram kadar karbonhidratın ne kadar yiyeceğe eş değer olabileceğini kolaylıkla bulabilirsiniz.
Alkol diyabete geçişi kolaylaştırır: Hem sağlıklı kişilere hem de diyabete aday olanlara alkol önerilmiyor. Çünkü alkol kan şekerinin artmasını sağlayabilir, içtikten sonra ani kan şekeri düşmesi ile hipoglisemi atağına sokabilir. Alkol kullanımı vücutta ketosizi tetikler, kalp-damar hastalıkları için büyük risk oluşturur, kan yağlarını yükseltir ve pankreasın iltihaplanmasına kadar gidecek hayati tehlikeye zemin hazırlar.
Trans yağlar diyabet oluşumunda ciddi risk faktörü: Beslenmenizde kuyrukyağı, tereyağı, sakatatlar, salam, sosis, sucuk, kavurma, pastırma, krema, kaymak, derili kümes hayvanları, kaymaklı yoğurt ve çok yağlı peynirlerden uzak durmak diyabete yakalanmamanın kuralıdır. Trans yağ asitleri yerine ceviz, badem, antep fıstığı, kabak çekirdeği, ay çekirdeği, fındık ve soyalı fıstık ve zeytinyağını dengeli miktarda tüketmek koruyucu beslenme unsurlarındandır.
Taze sebze ve meyveyi ihmal etmeyin: Taze sebzelerin hepsi diyabetten korunma açısından oldukça önemlidir. Koyu yeşil yapraklı semizotu, marul, pazı, nane, maydanoz, kuzukulağı, roka, fesleğen, ıspanak, dereotu ve Brüksel lahanası diyabeti önlemede içerdiği antioksidan ile diyet lifleri nedeniyle öncelikli olanlarıdır. Bazı taze sebzelerin glisemik indeksleri yüksektir. Bezelye, havuç, patates, şalgam ve tatlı patates gibi. Ailede diyabet öyküsü olan kişiler bu besinleri tek başına ve püre halinde değil, salata ya da yemeklere az miktarda koyarak yemelidir. Günde iki porsiyon meyveyi geçmediğiniz sürece diyabet riskiniz de olmayacaktır. Muz, incir, karpuz, kavun, kuru tüm meyveler ve çilek gibi meyvelerin dışındaki diğer meyvelere öncelik vermek gerekmektedir.


AÇ KARNINA İÇ, TOKSİNLERDEN ARIN

Ultra kuvvetli toksin atıcı tarifimle soğuk havalarda vücudunuzda meydana gelen tüm toksik maddelerin atımını kolaylaştıracaksınız. Bu tarifimi üç gün boyunca sabah aç karnına yapmanızı tavsiye ederim. Üç günde soğuktan metabolizmanızda oluşan toksinlere veda edeceğinizden emin olabilirsiniz.
Malzemeler:
* 10 yaprak roka
* 1 avuç taze dereotu
* 1 avuç taze maydanoz
* 1 salatalık
* 1 adet nar tanesi
Yapılışı:
* Tüm malzemeler katı meyve sıkacağından geçirilip suyu çıkarılır.


KARBONHİDRAT TABLOSU


Yiyecek Adı /Karbonhidrat
1 ince dilim çavdar, buğday, yulaf ve karışık tahıllı ekmek 15 gram
1 tabak mercimek çorbası 20 gram
1 tabak kuru fasulye yemeği 30 gram
1 adet kepekli poğaça 70 gram
1 tabak bulgur pilavı 35 gram
1 dilim karpuz 15 gram
20 adet taze üzüm 15 gram
1 su bardağı portakal suyu 40 gram
1 kase sebze çorbası 15 gram
1 tabak kepekli pirinç pilavı 40 gram

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
diyabet, diyabet olmamak için doğru beslenin, saglikli beslenme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Grip olmamak için sağlıklı beslenin Tufan Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 11 Ekim 2014 09:29
Bel sağlığı için doğru beslenin Violent Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2013 16:31
Dayakçı anne olmamak için aLya Aile Evlilik ve Çocuklar 1 05 Mart 2012 11:59
Doğru Şampuanı Kullanıyor musunuz, saçlarınız için doğru şampuan hangisi YapraK Saç Modelleri ve Bakımı 0 09 Şubat 2010 17:33