IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2016, 21:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karbonhidrat kaynakları





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Günlük enerji ihtiyacımız, yani metabolizmamızın çalışması için gerekli olan kalori yediğimiz besinler yoluyla 3 temel kaynaktan gelir.
• Karbonhidratlar
• Proteinler
• Yağlar


Günlük alınan enerjinin yüzde 55-60’ı karbonhidratlardan, yüzde 10-15’i protein, yüzde 25-30’u ise yağdan sağlanmalıdır.

KARBONHİDRATLAR
Vücuda enerji sağlayan besin öğelerinden biridir. Karbonhidratlar, besinlerimizde en çok bulunan besin öğesidir. Normal beslenen yetişkinlerde günlük enerjinin yüzde 55-60’ı karbonhidratlardan sağlanır. 1 gram karbonhidrat, yaklaşık 4 kalorilik enerji verir. Fakat insan daha az karbonhidrat alarak da yaşamını sürdürebilir. Kişisel ayrıcalıklar da düşünülürse, en azından günlük diyette 100-125 gram karbonhidrat bulunmalıdır. Bu da yaklaşık 400-500 kalorilik enerji verir. Hiç karbonhidrat bulunmayan bir diyet yapılması, sağlık açısından kesinlikle doğru değildir. Doğada farklı tipte karbonhidratlar bulunur:

Glikojen Nedir?
İnsan ve hayvan vücudunda bulunan karbonhidrattır, yani depo formdur. Özellikle sporcularda, deponun yeterli hacim ve dolulukta olması performans açısından önemlidir. En çok karaciğer, adale kasları ve diğer dokularda bulunur. Diyetinizde yeterli karbonhidrat olmadığında glikojen deponuz boşalırsa enerji kaynağı olarak kaslarınız kullanılabilir.

Karbonhidratların kaynakları
Karbonhidratlar bitkilerde, havadaki karbondioksitle topraktan alınan suyun, yeşil yapraklardaki klorofil pigmenti aracılığı ile güneş ışınları sayesinde birleşmesi ile oluşur. Dolayısıyla topraktan gelen besinler ağırlıklı olarak hep karbonhidrat kaynağıdır; sebze, meyve, buğday, arpa, darı ve bunlardan yapılan tüm ürünler (ekmek, bisküvi, makarna, patates, pirinç, bulgur) gibi. Bu ürünlerin rafine edilmeden, tam tane halinde tüketimi sağlık açısından en değerli olan seçimdir.

Aklınızda Bulunsun: Eğlenceli TV programları daha çok yemenize sebep oluyor. Aklınız başka yerdeyken ağzınıza ne tıktığınızı fark etmiyorsunuz. 45 gönüllüye 3 hafta boyunca TV izlerken istedikleri kadar cips yeme izni verildi. Aynı kişilere ayrıca televizyon kapalıyken de cips verildi. Araştırmanın sonucu, gönüllülerin televizyon izlemedikleri zamana göre TV izlerken %44 daha fazla cips yediklerini gösterdi.

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
besin kaynaklarimiz, glikojen nedir, karbonhidrat kaynaklari, karbonhidratlar, saglikli beslenme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karbonhidrat Nerede Sindirilir Violent Biyoloji 0 02 Kasım 2014 13:04
Karbonhidrat Diyeti Nedir? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 22 Ekim 2014 22:10
Karbonhidrat Rejimi AngeL Diyet Listeleri 0 29 Eylül 2014 10:45
Karbonhidrat Diyeti Sue Diyet Listeleri 0 02 Ağustos 2012 12:30
Bir Haftada Yalnızca 2 Gün Karbonhidrat Diyeti Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 22 Şubat 2012 18:41