Yemekleri çiğneyerek yutmak doğal bir refleks. Peki yemekleri ne kadar çok ve yavaş çiğnerseniz bunun sindirimi o kadar kolaylaştıracağını biliyor musunuz? Uzun süre çiğneyerek yemek, beyne ‘doydun!’ mesajı yollar ve masadan daha az yemek yemiş olarak fakat tokluk hissiyle kalkarsınız.
Çiğnemeden yutulan her lokma sindirim sisteminize küçük birer darbedir. Ağızda bulunan tükürük enzimleri zengin içeriği ile sindirim sürecini başlatır ve kolaylaştırır.
Lokmaları çiğnemeden yutmak zamanla; gıda alerjisi gibi sorunlarla veya sindirim bozuklukları gibi hastalıklarla tanışmanıza neden olabilir. Yemekleri yavaş çiğnemek; kilo kaybı ve kontrolü için yararlıdır. Lokmaları çiğneme sayısını artırmak beyne tokluk hissi vermek ve daha az yemek açısından size yardımcı olacaktır..