IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2008, 20:22   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlıklı Mutfak İçin 10 Önemli Uyarı!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bazen gözümüzden kaçan küçük detaylar da sağlığımıza ciddi ölçüde zarar verebilir. Özellikle mutfakta gözden kaçan detaylar sağlığımızı tendit edebilir...

Sağlıklı olmak için yalnızca görünen ve bilinen olgulara dikkat etmek yetmez. Bazen gözümüzden kaçan küçük detaylar da sağlığımıza ciddi ölçüde zarar verebilir. Özellikle mutfaklarda hijyen kurallarına maksimum dikkat etmenin önemine dikkat çekiyor uzmanlar.
İşte size sağlıklı bir mutfak için gerekli 10 ipucu...


Sağlıklı süt alın

Daima sağlıklı süt satın alın. Açıkta satılan sütlerin hijyenik şartlara uygunluğuna emin olun. Pastörize sütü gerekmedikçe tercih etmeyin ama sağlıksız koşullarda satılan açık süte tercih edebilirsiniz.

Eğer seçme durumundaysanız, taze veya şok dondurma işlemine tabi tutularak dondurulmuş tavuğu seçin.


Etleri en az 70 derecede pişirin

Gıdaların bütün kısımlarının en az 70 derecede pişirilmesi gerektiğini unutmayın. Donmuş sığır eti, balık ve tavuk etini pişirmeden önce tamamen çözün.



Soğutmadan yiyin
Güvenli tüketim için, pişmiş besinleri ısılarını kaybetmeye başlamadan hemen yemeye özen gösterin.

Bebeğe taze gıda verin
Bebekler için, depo edilmemiş gıdaları tercih edin. Taze gıda ile beslenen bebeğinizin daha sağlıklı olacağını aklınızdan çıkarmayın.


Hepsini birden ısıtın
Bir kez daha yeniden ısıtmak, gıdaların bütün kısımlarının en az 70 dereceye ulaşması anlamına gelir.

Pişmiş ve pişmemiş eti ayrı koyun
Çiğ tavuk hazırlarken kullanılan bıçak ve kesme tahtasını yıkamadan, daha sonra pişmiş tavuk için kullanmayın. Böyle yapmakla, mikrop üremesi ve pişirme öncesi mevcut olan hastalıklar için tüm potansiyel riskleri tekrardan oluşturursunuz.

Ellerinizi sık sık yıkayın
Gıdaların hazırlanışı işlemine başlamadan önce ve her bir ara sonrasında, özellikle tuvalete girdiyseniz veya bebek bezi değiştirdiyseniz ellerinizi çok iyi şekilde yıkayın. Balık, tavuk veya et gibi çiğ gıdaların hazırlanmasından sonra diğer gıdaların işlemine başlamadan önce de ellerinizi tekrar yıkayın.

Temizliğe özen gösterin
Her bir gıda kırıntısı, kalıntısı veya noktasını mikropların potansiyel kaynağı olarak düşünün. Bulaşıklarla ve kap kacaklarla temas eden havlu, kurulama bezi gibi eşyalarınızı her gün değiştirin ve tekrar kullanım öncesi iyice yıkayın.

Böceklerden koruyun
Gıdaları, sıkıca kapatılmış kaplar içerisinde depolayarak saklayın. Herhangi bir haşereye karşı dikkatli olun.Buz için önce suyu kaynatınYemek yaparken içme suyu kullanın.

Buz yapmadan önce buz kabına koyacağınız suyu mutlaka kaynatın.

Özellikle bebek mamalarının hazırlanmasında kullanılan sular konusunda daha da dikkatli olun.



Alıntı...










 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
mutfak, mutfak saglik, sağlıklı, uyarı, ıçin, önemli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlıklı bir yaşam için 20 mutfak sırrı Feronia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 04 Temmuz 2022 14:17
Mutfak dekorasyonunda önemli detaylar AftieL Ev Dekorasyonu 0 06 Eylül 2014 17:46
Windows XP İçin Önemli Uyarı! SeckiN Windows 0 02 Haziran 2014 11:29
Sağlıklı Kentler Sağlıklı Yaşlanma İçin Buluştu Cemalizim Haber Arşivi 0 16 Haziran 2012 07:10
Sağlıklı Kolestrol Seviyesi ve Sağlıklı Bir Kalp İçin... VaLerKa Sağlık Köşesi 0 05 Aralık 2007 23:49