02 Aralık 2013, 20:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Eti yoğurt ve yeşillikle tüketin Et sindiriminin zor olduğunu vurgulayan uzmanlar, bayramda sindirim sistemi sorunlarına karşı uyarıyor: “Bir kerede 150 gramdan fazla et tüketmeyin, etin yanında mutlaka bol yeşillik ve yoğurt yiyin.” Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İSTANBUL - Beslenme ve Diyet Uzmanı Sanem Apa, sert olan yeni kesilmiş hayvan etlerinin daha fazla sindirim problemine yol açtığını söyledi. Apa, “Mide ve bağırsak rahatsızlığı olan kişilerin, kurban etlerini hemen tüketmeyip buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirerek yanına yine haşlama veya ızgara sebze veya salata ile tüketmeleri sağlıklarını korumak açısından daha doğru olur. Etlerin pişirilmesinde haşlama, ızgara gibi yöntemler tercih edilmelidir” dedi. ETİ UYGUN KOŞULLARDA SAKLAMAK ÖNEMLİ Buzdolabında saklanan etin sağlık için risk oluşturmaması gerektiğini belirten Diyetisyen Apa, eti saklama, pişirme ve tüketme koşullarında dikkat edilecek noktalar hakkında şunları söyledi: - Kurban etinin tüketilmesinden önce dikkat edilmesi gereken şey; kesim yerinin uygun koşullarda olup olmadığıdır. Burada tüketicilerin dikkatli davranması sağlıkları açısından gereklidir. - Et ile temas eden bıçak, satır gibi malzemeler temiz olmalı. - Kesimi yapan görevlinin elinde yara olmaması, kişisel hijyeninin uygun olması gerekir. - Etin çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmesi, önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. - Etler parçalandıktan sonra tüketilmeyecek olanlar dondurucuda saklanmalı. - Uygun koşullarda saklanmayan ve pişirilmeyen etler Salmonelle, listeria M, E. Coli, C. Perfringens gibi bakterilerin yol açtığı zehirlenme biçimlerine yol açabilir. - Dondurucudan çıkarılan et çözündürdükten hemen sonra pişirmeli, yeniden dondurmamalı. - Et, oda ısısında, kalorifer üstünde ve açıkta bırakarak değil, buzdolabının alt bölmesinde çözdürülmeli. ETİN BUZDOLABINDA BEKLEME SÜRELERİ Sakatat ve organ etleri: 1-2 gün, Kıyma: 1-2 gün, Parça et (kuşbaşı vb) 2-3 gün, Derin dondurucuda 6 ay-12 ay. | |
|
Etiketler |
eti, tüketin, ve, yeşillikle, yoğurt |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Abur Cuburları Doğru Tüketin | Liaaa | Sağlık Köşesi | 0 | 18 Ekim 2012 11:12 |
Bu yiyecekleri birlikte tüketin | Feronia | Sağlık Köşesi | 0 | 25 Mart 2010 10:30 |
Kış aylarında bol bol tüketin | Tisha | Sağlık Köşesi | 0 | 13 Kasım 2009 09:54 |
Sarmisagi bu sekilde tüketin | YapraK | Sağlık Köşesi | 0 | 28 Eylül 2009 23:52 |
Günde 2 veya 3 litre su tüketin | ad3m | Sağlık Köşesi | 3 | 10 Temmuz 2007 04:39 |