IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2013, 03:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hurma Şerbeti Faydaları




Geçen günlerde internette dolaşırken Hurma Şerbetiyle ilgili bir demeçle karşılaştım.Faydaları saymakla bitmiyor özellikle ramazan ayında susuzluğa iyi geliyor, tok tutuyor ve en güzeliyse sindirim sistemini çok iyi çalıştırıyor ,dinç tutuyor ,taş düşürmeden,mide rahatsızlıklarına ve daha bir çok hastalığa iyi geldiği söyleniyor.
Ben bu şerbetle ramazanın ilk günü tanıştım.Ramazanda sindirim sistemim nedense hep duruyor ve hazımsızlık problemi yaşıyordum o yüzden ek ilaç kullanmak zorunda kaldığım günlerim çok olmuştur. Bu şerbeti denedikten 2 3 gün sonra hiç bir sıkıntım kalmadı (Tabii bu kişinin metebolizmasına göre değişir).
Tadı çok hafif çok az aroma olarak hurmayı hissediliyorsunuz.Ramazanda iftarda orucumu açtıktan sonra 1 bardak soğuk şerbeti içiyorum sonra sanki 3 tabak yemek yemişim gibi ilk tokluk hissediyorum tabii böylece sağa sola saldırmıyorsunuz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sahurda da ilk bunu içip ondan sonra yiyeceklerimi tüketiyorum. Çevremdeki herkese önerdim hepsi çok memnun kaldı sizlerde öneririm.
Ayrıca yapılışında hiç şeker olmadığı için diyabetik bir içecek özellikle kek ve tatlı yapımında toz şeker koyacağınıza bunu kullanıp kalorisiz ve daha sağlıklı yiyecekler yapabilirsiniz. Güllüoğlu bile hurma şerbetinden baklava yapmaya başladı bende ilk olarak kek yaparken deneyeceğim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hazırlanışı

200 gr hurma , 8 bardak su. (Toplam 1 litre çıkıyor )

Yapılışına gelince ben 200 gr hurmayı (genelde paketler 300 gr ben öle olunca tahmini 5 6 tanesini içinden ayırıp geri kalan paketin hepsini yapıyorum ) çekirdeğini çıkarıp 4 parçaya bölüyorsunuz. Sonra 8 bardak içme suyu ile hurmalar şişinceye kadar kaynatıyorsunuz tencerede yaparsanız köpüklerini hep almalısınız.Ben düdüklüde 15 dk pişiyorum köpükte olmuyor ve hızlıca hurmalar şişiyor (çalıştığım için düdüklü benim en iyi kurtarıcım ) sonra sıcakken süzüyorsunuz ( tülbetten felan geçirip yapanlar var ama bence çok zor hemde elinin yanması da cabası) ben ince delikli küçük tel süzgeçten geçirip posasını ezerek iyice suyunu çıkartıyorum. Ardından cam şişeye aktararak soğuması için buzdolabına koyuyorsunuz .. işte bu kadar basit ben artık hurma şerbetini ramazan bitse de evimden çıkarmayacağım. Tatlı yapımındaysa şeker yerine hurma şerbeti kullanacağım..

alıntı

__________________
be positive..


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
şerbeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hurma marmelati Violent Reçel Tarifleri 0 19 Mayıs 2013 18:07
Hurma Tatlısı Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:45
İki Avuç Hurma yoSun İslamiyet 0 05 Şubat 2011 15:46
Hurma Tatlısı Dilara Tatlılar 0 01 Mayıs 2010 15:46
Hurma Kebabı Kralice Kebaplar Köfteler 1 12 Mart 2009 23:57