02 Ağustos 2013, 22:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bayramın ilk günü kahvaltıyı sakın atlamayın! Bayrama özel beslenme önerileri… Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran, özellikle bayramın ilk günü kahvaltının kesinlikle atlanmaması gerektiğini belirtti. Misafirinize baklava, kadayıf yerine dondurmalı meyve ve sütlü tatlıları, şeker yerine kuru hurma, kara kayısı kurusu, kara erik kurusu ikram edin" dedi ve bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattı. Ramazan ayında öğün sayısının neredeyse ikiye düştüğünü dile getiren Keservuran, "Eğer ki iftar saatinden sonra bir ara öğün yaparsak belki 3 öğün tüketmiş oluyoruz. Sonuç olarak metabolizma hızı yavaşladı ve kimileri kilo aldı, kimileri doğru beslenemedi, kimileri ise yeterli su tüketemedi. Ramazan ayını ve oruç tutmayı sonlandıran, normal yemek yeme düzenine dönüşü başlatan Ramazan Bayramı'nda yiyip içtiklerimizle sağlıklı başlangıç yapmalıyız ki önümüzdeki dönem ramazan ayında aldığımız kilolardan kurtulabilelim" değerlendirmesinde bulundu. Bayram ziyaretlerinde özellikle tatlı, şekerleme, draje ve çikolata tüketimine dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulunan Keservuran, bu tür gıdalarla öğün geçiştirmenin yapılacak en büyük hatalardan biri olduğuna dikkati çekti. Şeker yerine hurma Ramazan ayı boyunca karşılaşılan, metabolizma hızının yavaşlamasıyla doğru orantılı ortaya çıkan kabızlık şikayetlerini hafifletmek için posalı lifli besinlerin tüketilmesini tavsiye eden Gizem Keservuran şunları kaydetti: "Mevsim meyve ve sebzelerinin, sebze yemeklerinin, kuru baklagillerin tüketimi arttırılmalı. Yemeklerden sonra mutlaka rezene ve ıhlamur çayları içilmeli. Çaylarınıza ince iki dilim de taze zencefil ekleyerek yavaşlayan metabolizmaları aktive edebilirsiniz. Sıvı tüketimine özen gösterilmeli. Oruçtan çıktığımız bu ilk günlerde artmış sıvı ihtiyacımızı karşılamalı su tüketimini arttırmalı, içecek olarak şekersiz komposto, taze sıkılmış meyve suları (kilo problemi ve diyabet yok ise), ayran ve mineral suyunu tercih edilmeli." Bayramda drajeler, şekerlemeler yerine misafirlere kuru hurma ikram edilebileceğini ifade eden Keservuran, miktarları ölçülü olmak koşuluyla fındık, ceviz, badem ve kuru meyvelerden oluşan mini tabaklar hazırlanabileceğini ve bu şekilde hem mineral ve vitamin içeriği zengin hem de lezzetli sunumlar yapılabileceğinin altını çizdi.
__________________ be positive.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
atlamayın, bayramın, günü, ilk, kahvaltıyı, sakın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bayramın 1. Günü | Sorrow | Tebrikler & Kutlamalar | 0 | 23 Ekim 2012 21:09 |
Balıklama atlamayın! | Violent | Sağlık Köşesi | 0 | 17 Haziran 2012 15:16 |
Bayramın ilk günü yine 1 şehit verdik! | unidEnt | Haber Arşivi | 2 | 12 Ekim 2007 15:24 |