IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Nisan 2012, 14:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antioksidanların Baştacı Soğan




Uzmanlar, vatandaşların antimikrobiyel etkisi yüksek olan soğan ve sarımsağa da sofralarında yer ayırmaları gerektiğini söylüyor.
Diyetisyen Nilgün İstek yaptığı açıklamada vücudun yapı taşı olması bakımından protein kaynaklarının ve günlük alınan protein miktarının vücut direnci açısından çok önemli olduğunu, düzenli protein alımıyla doğal savunma sisteminin korunabileceğini belirtti. Akman, güne portakal, greyfurt ve mandalina karışımından yapılan taze sıkılmış meyve suyu ile başlamanın hastalıklara karşı vücutta direncini artıracağını bildirdi.
Sabah kahvaltısında bol protein alınması, taze nane, maydanoz, marul gibi yeşil sebzelerin tüketilmesinin vücudu zinde kılacağını anlatan Diyetisyen İstek, "E ve C gibi antioksidan taşıyan vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artırılabileceğini söyledi.

SOĞAN VE SARIMSAĞA SOFRANIZDA YER AÇIN

Vücudumuzda üretilen çok güçlü bir antioksidan olan glutatyonun üretimi için soğanın içinde bulunan cystein maddesinin soğan veya sarımsak yiyerek alınması gerekiyor. Çok kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon, birçok hastalığın sebebi sayılan serbest radikalleri hücre içinde yok ediyor. Yine sarımsak antimikrobiyel özelliğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca kanın akışkanlığını sağlayarak kolestrolün düşmesini sağlıyor. Yemeklere eklenen sarımsak miktarının arttırılması bağışıklık sistemini güçlendirip soğuk havalarda vücut direncini artırıyor. Hastalanmak istemeyenler kış sebze ve meyveleriyle soğan ve sarımsağı sofradan eksik etmemeliler.
Et yerine haftada iki kez balık tüketilmesi gerektiğini dile getiren Diyetisyen Nilgün İstek, baklagillerin de haftada iki kez tüketilmesi tavsiyesinde bulundu. sofralarında yer açması gerektiğine dikkati çekiyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
antioksidanların, baştacı, soğan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soğan ve sarımsak aşkı: Eymen her gün 10 diş sarımsak, bir kilo soğan yiyor Zeytin Yaşam ve Detay 7 30 Ekim 2023 16:11
Soğan çiçeği (Çiçek soğan) tarifi Nasıl yapılır? Sarya Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 16 Ocak 2021 08:06
Soğan - Soğan Nedir - Soğan Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:36
Dipteyim.Ya baştacı yap yada öLümLe kutsa beni.. dreamy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 04 Nisan 2009 13:15