10 Mayıs 2010, 22:52 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Besinleri Nasıl Pişirmeliyiz? Besinleri Nasıl Pişirmeliyiz? Tüketeceğimiz gıdaların seçimi ve pişirme şekilleri son derece önem taşıyor. Yemek pişirirken, besin değerlerini korumak gerekiyor. Sebze: Pişirdiğiniz sebzeleri mümkün olduğu kadar çabuk tüketin. Gün geçtikçe, sebzenin vitamini azalır. Sebze pişirirken, tencereye çok fazla su koymamalısınız. Ağzına kadar doldurmak, besin kaybına sebep olur. Sebzenin üçte biri suyun üstünde kalmalıdır. Sebze pişirmede, besin değerlerini korumanın en iyi yolu, buharda pişirmektir. Yeşil renkli sebzelerin rengini korumak için, tencerenin kapağı aralık tutulmalıdır. Et: Tavayı veya ızgarayı, eti koymadan önce ısıtın. Etlerinizi daha lezzetli yapmak için, önce terbiye edebilirsiniz. Bifteği pişirmeden önce, oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Etli sebze yemekleri, yağ koymadan da pişirilebilir. Tavuk: Tavuğu satın aldıktan sonra, buzdolabında en fazla 1 gün bekletin. Tavuk etini keserken, kesme tahtasının ahşap olmaması gerekir. Mermer veya plastik kesme tahtası kullanın. Tavuk, çözüldükten sonra tekrar dondurmayın. Tavuğu oda sıcaklığına gelmeden pişirin. Balık: Beyaz etli balıkların sindirimi, siyah etlilere oranla daha kolaydır. Haşlamaya elverişlidirler. Tavasını ve yağlı oldukları mevsimlerde ızgarasını pişirin. | |
|
Etiketler |
besinleri, nasıl, pişirmeliyiz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kahvaltıda en çok hangi besinleri tüketirsiniz? | Sarya | EylulFM Paylaşım | 2 | 10 Haziran 2023 04:17 |
Fito Besinleri Duydunuz mu? | AngeL | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 16 Ocak 2016 13:41 |
Geleceğin Süper Besinleri | Lcia | Sağlık Köşesi | 1 | 08 Ekim 2014 16:13 |
2013'ün trend besinleri | Zen | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 03 Ocak 2013 18:17 |
Bu Besinleri Almadan Güneşe çıkmayın! | Dilara | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 10 Temmuz 2010 17:10 |