IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2010, 22:51   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bağırsak Kanseri!




Bağırsak Kanseri!

Son yıllarda hızla değişen yeme alışkanlığımız, beslenme kültürümüz, bağırsak kanserine yakalanma riskimizi arttırdı.
Erken teşhis, bağırsak kanserinde hayat kurtarıcı oluyor. Belirtileri dikkate almak gerekiyor. Ne kadar çabuk müdahale edilirse, o derece iyileşme oranı sağlanıyor.Bağırsak kanseri, bağırsak dokusu hücrelerinin, değişim göstererek, kontrolsüz büyümesi sonucu oluşan tümöral kitlelerden kaynaklanıyor.
Kanser oluşmadan önce, bağırsakta küçük polipler halinde görülüyor. Kalın bağırsakta küçük lezyonlar oluşuyor. Zaman içinde bunlar büyüyor ve kanser oluşuyor. Bu sürenin ortalaması 5 ile 10 yıl arasında değişiyor.
Vücutta kanser oluşmasını tetikleyen bazı nedenler var. Yaş, çevresel faktörler, genetik faktörler önemli rol oynuyor. Özellikle yaş büyük önem taşıyor. Kişi yaşlandıkça, vücudun kendini tazeleme ve yenileme özelliği azalıyor. Bu taraz kanser genellikle 50 yaş üstü kişilerde ortaya çıkıyor.
Kanserin ilk belirtileri arasında kanama bulunuyor. Bazen dışkıda gözle görülür kan veya gizli kan olabiliyor. Diğer bir belirti ise, bağırsaktaki rahatsızlıklardır. Büyük tuvaletini yapamamak, karın şişliği, bağırsak tıkanması gibi belirtiler önem taşıyor. Bağırsak alışkanlıklarındaki bozulmalar da önem taşıyor.
Düzenli tuvalete giden biri, kabız olmaya veya daha uzun sürede çıkmaya başlar. Dışkının biçimi bozulur.
Bağırsak kanserinde, düşük lifli beslenme de tetikleyici bir unsuru oluyor. Yüksek lifli gıdalar, bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı oluyor.
Bağırsak kanseri riskini arttıran nedenler:
Yaş
Bağırsak polipleri
Genetik
Sigara
Düzensiz ve sağlıksız beslenme
Şişmanlık
Fazla kırmızı et tüketimi

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 30 Aralık 2012, 13:41   #2
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bağırsak Kanseri!




Bağırsak kanseri Türkiye'de her yıl 20 bin kişide görülen
yaygın bir kanser türüdür. Ailelerinde daha önce bu hastalığın bulunduğu
kişilerin bağırsak kanseri olma olasılıkları yüksektir. Hastalık bir aile
hastalığı olduğu için ailesinde bağırsak kanseri olan herkesin 35 yaşından
itibaren düzenli olarak kontrol yaptırarak barsak kanserinin erken
belirtilerinin ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu bilmesi gerekir. Diğer
kanser türlerinde olduğu gibi barsak kanseri de erken tanı yapılırsa tedavisi
mümkün olan bir hastalıktır.

40 yaşını geçtikten sonra bu hastalığın daha yaygın olmasına karşın birçok hasta
doktora gitmekten utandığı için hastalığın ilk belirtilerini gözardı etmektedir.

Dikkat edilmesi gereken en önemli belirti büyük aptesde veya tuvalet küvetinde
kan görülmesidir. Büyük aptes yaptıktan sonra tuvalet küveti ve kullanılan
tuvalet kağıdı kontrol edilmelidir. Her gördüğünüz kan kanser anlamına gelmez.
Ama kan görülmesi doktordan randevu almak gerektiğinin belirtisidir. Büyük
aptesde ishal veya kabızlık gibi anormal değişiklikler iki haftadan daha fazla
sürerse de doktoru görmek gereklidir.

Barsak kanserinin nedeni bilinmemekle beraber doktorlar yediğimiz yiyeceklerin
hastalık riskini etkilediğini söylemektedirler. Birçok kişinin bol bol kırmızı
et ve yağ tükettiği fakat bunun yanında posa değeri yüksek yiyeceklerden olan
ekmek, makarna, pilav, sebze ve meyve yemediği bir bölgede barsak kanserinin
daha yaygın olacağı bir gerçektir. Dolayısıyla eti ve yağı bol, kahvaltılık
tahılı tanelileri, sebzesi ve meyvesi az bir yemek düzeni yerine geleneksel
yemeklerimizi yeme alışkanlığımızı bırakmamamızın daha sağlıklı olmasının
nedenlerinden biri de budur.

Tükettiğimiz yağ miktarını düşürmek için kızartma, hamur işleri, bisküvi ve süt
ürünlerini azaltmamız uygun olur. Süt ürünlerinin az yağlı olanları seçilmeli ,
hayvani yağlar yerine nebati yağlar kullanılmalı ve eti pişirmeden önce
etrafındaki yaglar kesilip atılmalıdır.

Taze meyve, kepekli kahvaltılık tahıllar, lahana yeşil ve beyaz karnabahar gibi
sebzeleri bol bol yerseniz barsak kanserine karşı kendinizi korumuş olursunuz.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bağırsak, kanseri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bağırsak Kanseri PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 16 Mart 2016 21:19
Bağırsak Kanseri Savaşçısı Bulgur Zen Sağlık Köşesi 0 15 Haziran 2014 17:51
Kalın Bağırsak Kanseri Belirtileri CtrL Sağlıklı Bakım Önerileri 0 04 Ocak 2014 13:57
Kalın bağırsak Kanseri Sır Sağlık Köşesi 0 27 Ocak 2011 12:32
Kalın Bağırsak Kanseri (Kolon Rektum Kanseri) YapraK Sağlık Köşesi 0 25 Eylül 2009 17:19