IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2010, 11:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hangi ülkede nasıl diyet yapılıyor?




Yetersiz ve dengesiz beslenme ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Kalp hastalığı, bazı kanser türleri ve şeker gibi birçok hastalık riskinin azaltılmasında, beslenmenin önemi inkar edilemez. Sağlıklı yaşam ve beslenme yazarı Amerikalı Harley Pasternak, son kitabında farklı ülkelerin sağlıklı yemeklerini anlatıyor. Sağlıklı yaşam ve beslenme yazarı Amerikalı Harley Pasternak, en düşük obezite oranları ile en uzun yaşam süresine göre seçtiği ülkelerde, insanların sağlıklı kalmayı nasıl başardıklarını araştırdı ve onların beslenme alışkanlıklarını yeni kitabında yazdı: Japonya/Obezite oranı: Yüzde 1,5; Ortalama ömür: 82 yıl Japon mutfağı lahana, brokoli, Çin lahanası ve karalâhana gibi turpgillere özgü sebzelere odaklanıyor. Japon diyetindeki proteinin temel kaynağı olan balık ve soya kalp dostudur. yüzde 80 oranında doyunca yemeyi kesiyor.

Singapur/Obezite oranı: Yüzde 1,8; Ortalama ömür: 82 yıl

Gün boyunca beyaz pirinç yiyen Singapurlular, en sağlıklı diyetlerden birini uyguluyor. Karbonhidrat hammaddesi genellikle sebze ve balık porsiyonlarından geliyor. Eti idareli tüketiyorlar. Tatlıları tropikal meyve ya da az yağlı mango puding.

Çin/Obezite oranı: Yüzde 1,8; Ortalama ömür: 73 yıl

Yemeklerin üçte ikisi sebze, meyve, tam tahıllar ve fasulyeden oluşuyor. Bunlar arasında ise Çin lahanası gibi yapraklı yeşillikler; soya, sarımsak, zencefil ve daikon turpu gibi kök sebzeler var. Yemekleri daha çok kızgın yağda çabucak kavurarak, buharda ya da kaynatarak pişiriyorlar.

İsveç/Obezite oranı: Yüzde 1,8; Ortalama ömür: 81 yıl

Süt ürünleri, koyu renk ekmekler, çilekler ve balık bakımından zengin. Çavdar ekmeği lifle doluyken, çilekler ise antioksidan özelliğe sahip. Somon ve ringa balığı da kalp dostu. İsveçliler, kalorilerinin çoğunu yıl boyunca karda kayak ve diğer kış sporlarını yaparak yakarlar.

Fransa/Obezite oranı: Yüzde 6,7; Ortalama ömür: 81 yıl

Fransızlar düzenli olarak peynir ve çikolata gibi bol yağlı gıdalar tüketiyor. Ana yemek et olunca, sebzeler başrol oynuyor. Tereyağı kullanmaktan korkarken yemeklerini fırında, kızartarak, kavurarak yapıyor ve az yağlı yemek pişirme yöntemlerini kullanıyorlar.

İtalya / Obezite oranı: Yüzde 13; Ortalama ömür: 80 yıl

Geleneksel İtalyan mutfağında fasulyeler ve sebzeler bol bulunuyor. Hamur işi çok seviliyor, ancak sınırlı miktarlarda yeniliyor. İtalyanlar, yemeklerini zeytinyağı ile buharda, ızgarada, kaynatarak ve kaynar suya atarak hazırlıyorlar.

Güney Kore / Obezite oranı: Yüzde 10; Ortalama ömür: 79 yıl

Güney Koreliler, tofuya, erişteye, balığa ve kimçiye (lahanadan yapılan Kore'ye özgü turşu) önem veren az yağlı beslenmeden hoşlanıyorlar. Barbeküde biftek en sevilen ana yemek olmasına rağmen, Güney Koreliler, yılda sadece 7,2 kilogram biftek tüketiyorlar. Amerika'da bu oran ortalama 30 kilogram.

İsrail / Obezite oranı: Yüzde 24; Ortalama ömür: 81 yıl

İsrail mutfağı, kuru baklagiller, patlıcan ve zeytinyağını da kapsayan sağlıklı gıdalardan oluşuyor. Ayrıca, baharat, şifalı bitki ve çekirdekler; anti-inflamatuar özelliğe sahip olan zerdeçal, baharatlı yemeklerde sık kullanılıyor. Tabouli (maydanoz salatası) olarak bilinen salatada nane de kullanılıyor. Humus yapımında etkin olan tahin, kalsiyum, çinko ve folik asit bakımından zengin olan susam çekirdeğinden yapılıyor.

Yunanistan / Obezite oranı: Yüzde 25 Ortalama ömür: 80 yıl

Yunanlılar göründükleri gibi zayıf değil, yüzde 60'ından fazlası aşırı kilolu. Bu mutfakta doymamış yağlar, tam tahıllar, kuru baklagiller, sebzeler ve balığa ağırlık veriliyor. Et az tüketiliyor. En yaygın besinler omega-3 bakımından zengin olan sardalye, leblebi, arpa ile patlıcan ve biber gibi sebzelerdir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
diyet, hangi, nasıl, yapılıyor, ülkede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İpek böcekçiliği en fazla hangi bölgelerde yapılıyor Violent Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 30 Nisan 2014 11:05
Hangi ülkede hangi tarayıcı? CeSaRCripS Alternatif Arama Motorları 0 07 Temmuz 2013 16:11
Hangi Ülkede Kaç Müslüman Var? Rüzgar Haber Arşivi 0 02 Ocak 2012 22:10
Hangi Üniversiteye Cami Yapılıyor ? Ruj Haber Arşivi 0 21 Ocak 2011 07:43
~ En çok 'insani yardım' hangi ülkeye yapılıyor? Sametold Haber Arşivi 0 29 Aralık 2010 17:38