17 Kasım 2008, 08:27 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Düşük Kalorili 10 Diyet Yemeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Düşük kalorili bir diyet uygulayanların karşılaştığı en büyük sıkıntılardan biri, hep aynı tip yiyecekleri tükettikleri için, diyetlerinden hemen sıkılmaları ve kalorisi fazla olan yiyeceklere yönelmeleridir. Bu tariflerle diyetinizi bozmadan damak tadınıza farklı lezzetler katabilir ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeye devam edebilirsiniz... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. PATATESLİ PATLICAN SANDVİÇ 215 kalori Hazırlama süresi: 30 dakika 1 kişilik Gerekli malzemeler 2 kalın dilim bostan patlıcanı 1 küçük patates 1 dal dereotu 2 dal semizotu 1 çorba kaşığı soya filizi 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin. Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın. Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın. Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın. 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine püreli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. KABAK MÜCVER 185 kalori Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 10 dakika 2 kişilik Gerekli malzemeler 2 kabak 2 dal dereotu 1 çorba kaşığı un (30 gr) 1 yumurta akı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri Kızartmak için sıvıyağ Tuz, karabiber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hazırlanışı: Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu yıkayıp kıyın. Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. EKMEKLİ YAZ SALATASI 275 kalori Hazırlama süresi: 15 dakika 1 kişilik Gerekli malzemeler 2 dilim diyet ekmek 1 taze soğan 1 salatalık 1 domates 2 dal maydanoz 1 dal nane Yarım demet roka 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı sirke Tuz, kekik, pulbiber Hazırlanışı: Ekmeklerin iki tarafına fırça ile zeytinyağı sürüp fırında önlü arkalı kızartın. Domatesi ve salatalığı dilimleyin. Rokayı temizleyin. Soğan ve sarımsağı temizleyip ayrı ayrı kıyın. Ekmekleri servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine kıyılmış sarımsağı serpiştirin. Roka, soğan ve salatalığı ilave edin. Üzerine domates dilimlerini dizip nane ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. KÖRİLİ VE YOĞURTLU TAVUK 280 kalori Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 20 dakika 2 kişilik Gerekli malzemeler 200 gr tavuk but Yarım küçük kâse light yoğurt 1 soğan 1 kahve fincanı sıcak su 2 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1'er tutam köri ve zencefil Tuz Hazırlanışı: Tavuk budunun derilerini temizleyin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Yoğurdu krema kıvamında çırpın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Köri ve zencefili ekleyip karıştırın. Soğan ve eti ilave edip sote edin. Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp tavuğun üzerine yoğurdu sürün. 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın. Püf noktası: Tavuğu pişirirken derisini mutlaka alın. Derisi alınmamış 100 gr tavuğun kalorisi 171, derisi çıkarılmış tavuğunki ise 110'dur. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. SUSAMLI VE HARDALLI ET 355 kalori Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 15 dakika 1 kişilik Gerekli malzemeler 1 kuzu külbastı veya biftek 1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi 1 çay kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı susam 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Tuz, kekik, karabiber Hazırlanışı: Ekmek içi, susam, tuz, kekik ve karabiberi bir kapta harmanlayın. Hardalı fırçayla etin iki tarafına sürüp ekmekli karışıma bulayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp eti kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MAYONEZLİ CEVİZLİ SALATALIK 315 kalori Hazırlama süresi: 15 dakika 1 kişilik Gerekli malzemeler 1 salatalık 2 çorba kaşığı mayonez 4 yarım ceviz içi 4 nane yaprağı 2 damla worcester sosu Tuz Hazırlanışı: Salatalığı soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Uç kısımlardan 2 cm bırakıp iç kısmını kaşıkla oyarak çıkarın ve doğrayın.Mayonez, doğranmış salatalık ve worcester sosunu bir kapta karıştırıp salatalık kayıklarına paylaştırın. Yarım çeviz ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. FIRINDA FASÜLYE GRATEN 220 kalori Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 10 dakika 2 kişilik Gerekli malzemeler: 300 gr taze fasulye 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri (100 gr) 50 gr dilpeyniri 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı (30 gr) Tuz, kırmızı pulbiber Hazırlanışı: Fasulyeyi temizleyin. Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Sarımsakları soyup kıyın. Bir tencerede tereyağını eritin. Sarımsak ve fasulyeyi ilave edip orta ateşte 2-3 dakika soteleyin. Fasulyeyi fırın kabına alın. Üzerine dil peyniri ve kaşarpeynirini ilave edip pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MEYVELİ TRAMİSU 280 kalori Hazırlama süresi: 20 dakika 2 kişilik Gerekli malzemeler: 125 gr light labne peyniri 125 gr light yoğurt 1 çorba kaşığı bal 150 gr frambuaz 1 şeftali Yarım su bardağı maden suyu 4 kedidili bisküvi Hazırlanışı: Frambuazları yıkayıp blendere alın. Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip püre halinde ezin. Şeftaliyi ince ince dilimleyin ve teflon tavada 1 kaşık su ile hafif pişirin. Peynir, bal ve yoğurdu frambuazlı karışıma ilave edip çırpın. Bisküvileri iri iri ufalayıp 2 servis kâsesine paylaştırın. Üzerine hazırladığınız frambuazlı karışımı ilave edin. Nane yaprakları ve şeftali dilimleriyle süsleyip buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin. Servis yapın. Daha hafif bir tatlı için: 100 gr kavunun kalori miktarı 30, aynı miktar karpuzunki ise 10 kaloridir. Bu durumda sırf karpuz ve karpuzlu dondurma kullanarak bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. KİRAZLI VE ŞEFTALİLİ KEK 180 kalori Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 20 dakika 4 kişilik Gerekli malzemeler: 2 yumurta o 4 çorba kaşığı un (65 gr) 3 çorba kaşığı patates nişastası 3 çorba kaşığı soğuk su Yarım paket kabartma tozu 1 limonun rendelenmiş kabuğu 4 çorba kaşığı light reçel 3 şeftali o 10 kiraz Hazırlanışı:Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarıları 3 kaşık soğuk suyla çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpıp karışıma azar azar yedirerek ilave edin. 24 cm çapındaki bir fırın kalıbını alüminyum folyoyla kaplayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Kekin ortasını daire şeklinde bir kalıp veya bardak ağzıyla kesin. Kenar kısmından yaprak şeklinde ve eşit büyüklükte oval parçalar kesin. Kek parçalarının üzerine reçel sürün. Yuvarlak keki servis tabağının ortasına, diğerlerini etrafına çiçek şeklinde yerleştirin. Orta kısma doğranmış kirazları yerleştirin. Yaprak motifli keklerin üzerine şeftali dilimlerini dizin ve servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. RENKLİ KUPA 250 kalori Hazırlama süresi: 15 dakika 2 kişilik Gerekli malzemeler: 200 gr kavun 100 gr karpuz 125 gr kavun dondurması 1 çorba kaşığı jülyen doğranmış limon kabuğu Hazırlanışı:Kavun ve karpuzdan top kaşıkla parçalar çıkarıp bir kâseye alın. Kâseyi buzdolabında 20 dakika bekletin. Dondurmayı 2 servis kâsesine paylaştırıp karpuz, kavun topları ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın. ekolay... | |
|
Etiketler |
diyet, düşük, kalorili, yemedi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Düşük kalorili 7 yaz yiyeceği | Estela | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 22 Temmuz 2013 17:25 |
Düşük kalorili diyetlere dikkat! | Sır | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 31 Mart 2011 17:20 |
Düşük kalorili içecekler | YapraK | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 27 Aralık 2009 05:37 |
Düşük Kalorili Atıştırmalıklar | Dilara | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 28 Eylül 2009 17:04 |
Düşük Kalorili Beslenme Tavsiyeleri | Kralice | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 23 Haziran 2008 14:29 |